Son Dakika
Isparta ve Afyonkarahisar’da tarımsal üretimi artıracak üç büyük sulama projesinin sözleşmeleri imzalandı.
Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen önemli sulama projeleri için yeni bir adım atıldı. Isparta ve Afyonkarahisar’da tarımsal üretimi artıracak üç büyük sulama projesinin sözleşmeleri imzalandı.
Isparta Akdoğan Sulaması İnşaatı ile Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Toklucak köyündeki 3. Kısım Yeraltı Sulaması İnşaatı ve Dinar ilçesine bağlı Tekin köyündeki 2. Kısım Yeraltı Sulaması İnşaatı’nın sözleşmeleri, DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan ile yüklenici firma temsilcileri arasında imzalandı.
Projelerin tamamlanmasıyla birlikte:
Isparta Akdoğan Sulaması ile 1.370 dekar,
Afyonkarahisar Emirdağ Toklucak 3. Kısım Yeraltı Sulaması ile 1.800 dekar,
Afyonkarahisar Dinar Tekin 2. Kısım Yeraltı Sulaması ile 1.370 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacak.
Modern sulama teknikleri sayesinde hem su kaynaklarının daha verimli kullanılması hem de üreticilerin daha yüksek verim elde etmesi hedefleniyor.
DSİ yetkilileri, bölgedeki çiftçilere önemli katkı sağlayacak bu projelerin, kırsal kalkınmayı destekleyeceğini ve tarımsal üretime ivme kazandıracağını belirtti.
ZABUN’DAN OCAK 2024’TE MÜJDE GELDİ, GERİSİ GELMEDİ
Hem Eğirdir Gölü’nün korunması hem de Isparta’nın en önemli tarım bölgesi olan Gelendost ve Yalvaç’ta yıllardır ihtiyaç olan basınçlı sistem sulama sisteminin devreye alınmasıyla ilgili Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ile birlikte yürüttükleri çalışma sonucunda dört ayrı yerleşim yerinin 2024 yatırım programına alındığını 16 Ocak 2024’te müjde olarak duyuran Osman Zabun, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:
“Milletvekili kardeşim Mehmet Uğur Gökgöz ile birlikte yürüttüğümüz yoğun çaba ve gayretlerin sonucunda Eğirdir gölümüzün korunması ve çiftçimizin güçlendirilmesi için son derece önemli olan Yalvaç basınçlı sistem sulama yapımı, Gelendost basınçlı sistem sulama yapımı, Hoyran basınçlı sistem sulama yapımı, Aksu Yılanlı basınçlı sistem sulama yapımı 2024 yatırım programına alınmıştır. Ayrıca daha önce başlanmış olan Yenişarbademli, Senirkent ve Atabey basınçlı sistem sulaması yatırım programında yerini korumuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Cumhurbaşkan Yardımcımıza, Strateji Bütçe Başkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze ve şimdiki ve önceki dönem Dsi bölge müdürlerimize Ispartalı hemşerilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum.”
Biz de Sayın Zabun’a müjdesini hatırlatıyor, akıbetiyle ilgili açıklama beklediğimizi belirtiyoruz.
Etiketler: DSİ » Gelendost » sulama » yalvaçYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER