logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (21-28 Ağustos 1972)

İDEALİST ÖZYALVAÇ

Hazım Şükrü BEKMEZCİ

Oldum olası gurbet bütün insanlara acı verir,  hüzün verir… Sizlerden birçoklarınız gibi defalarca ayrılmışımdır; doğduğum yerden, sevdiklerimden, saygı duyduklarımdan. Ama hiçbir ayrılık bu defaki kadar etkilememiştir beni.

İşte böyle zamanlarda insan sıladan bir haber alabilmek için dört gözle bekliyor bu gazeteyi inanın. Okuduktan sonra buruşturup bir köşeye fırlattığınız bu kağıt parçasının nedenli değerli olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz o zaman.

Yıllardır özlemini duyduğumuz, çıktığından beri bizler için, Yalvaç için çırpınan bu müessese her nedense cuntacılıkla itham edilmiş. Demek ki menfaatlerine dokunulan muayyen kişilerin fesat çarkları gene işlemeye başlamış. Ne acıdır ki bu güzel beldemizde bazı insanların kalpleri, kafaları üzerlerine doğan günler gibi ak olamamaktadır. Şimdi de hizmet aşkı, vazife aşkı ile çırpınanlar, menfaatlerini şahsiyetine kurban edenlerce kötülenmek istenmektedir.

Bugünkü tutumu ile ÖZYALVAÇ GAZETESİ haklıyı, hizmet edeni övmüş, desteklemiş, manevi kuvvet vermeye çalışmış; haksıza, bu beldenin iyiliğini istemeyene gerekli tepkiyi göstermiştir.  Bu basının en tabiî ve kutsal vazifesidir. Şimdi bu müessese aleyhine tepki gösterilmektedir; fısıltılarla kötülenmeye çalışılmaktadır. Bu gazetenin bütün mensuplarına büyük takdir ve sevgilerimi sunar, onları tebrik ederim. Çünkü bu tepkiler onların ne denli tesirli olduklarını ve çok iyi çalıştıklarını göstermektedir. Bunlar aynı zamanda Yalvaç’ta da basının bir yeri olduğunun açık seçik delilleridir.

Aslında bütün ithamlar gazete sahibi ve yazarı durumundaki Ruşen Özgül’e yöneltilmektedir. Fakat şu unutulmamalıdır ki, bir müessesede şahıs değil, tüm kuruluş unsurları “Yazarından mürettibine, Mesul Müdüründen en küçük hizmet erine kadar” önemlidir. Onun içindir ki bir kişinin siyasî fikir ve hizmet mefhumlarının ayrı ayrı müteâla edilmesi gereğidir. Yalvaç’ımız bunun acı gerçeğini çok görmüştür. Siyasî fikirlerle çoğumuzun oyunu alanların hizmetleri ortadadır. Bu nedenle hizmetlerde siyasî fikir değil, başarı ve çalışkanlık ön plânda tutulmalıdır. Gazeteci arkadaşımız hangi fikire hizmet ederse etsin başarıları ve hizmetleri takdire değmektedir.

Zaten Yalvaç’ın kuru gürültüye pabuç bırakmayacak kadar sağduyulu, kendine hizmet eden takdir edecek, onu destekleyecek kadar kadirşinastır. Yetiştirdiğiniz evlâtlar olarak bizler de bu belde hizmetlerini başarıyla ve dünden daha iyiye götüreceğiz. Bize güveniniz tam olsun. Kafası karanlık, kalbi kara olanların fesat çarkları hizmet aşkı ateşiyle eriyecektir. Aslında bu sesler menfaatine dokunulanların son feryatlarıdır.

Bizim de beldemizde iyilik kokacak, huzur kokacak, hizmet kokacaktır. Sevgiler, saygılar.  -21 Ağustos 1972, Sayı: 180-

 

BELEDİYE ODUN SATIŞINA BAŞLADI

Halkımızın her kış mevsiminde çektiği sıkıntıları ve karaborsacıların halkımıza eziyet ettiğini göz önüne alan ilçemiz belediyesi bu yıl odun dağıtımı işini üzerine almıştır.

Aile başına 500 kg. odun dağıtımı yapan Belediye, tonu 350 liradan satış yaparak halkımızın ihtiyacını temine çalışmaktadır.

Belediyemizin bu olumlu hareketi halkımız arasında memnuniyet yaratmıştır.

Bu arada kömür konusunun da büyük bir mesele yaratacağını düşünen ve endişe duyan halkımız “Kışlık ihtiyacımız olan kömür tahsislerinin ihtiyaç sahibi olan bizlere dağıtılması gerekmektedir” demişlerdir.

Bilindiği gibi halk ihtiyacı için Tavşanlı’dan tevzi edilmek üzere tahsis edilen kömür, bu yıla kadar halkımıza dağıtılmamakta resmi dairelere verilmekte idi. Halkımız bu kömürün resmi dairelere değil de kendilerine verilmesini istemektedir. -28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

 

Askerlik Şube Başkanı Takdirname Aldı

İlçemiz Askerlik Şubesi Başkanı Bnb. Nuri Sezgin. İlçemizde yaptığı başarılı çalışmaların sonucu bakanlıkça ve askerlik dairesince takdirname ile taltif edilmiştir.

Bnb. Sezgin’i tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz. -28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

 

Kız Sanat Enstitüsü’ne Kayıtlar Başladı

Daha önceki sayılarımızda açılacağını müjdelediğimiz ve geçtiğimiz hafta da kat’i açılış işlemlerinin tamamlandığı ilçemiz Kız Sanat Enstitüsüne öğrenci kaydına bugün başlanacaktır.

Geçtiğimiz hafta, başta İl Milli Eğitim Müdürü Sadık Güneş olduğu halde ilçemize gelen bir heyet Kız Enstitüsü’nün kat’i açılışını müjdeleyerek öğrenci kaydına başlanacağını belirtmişlerdir. -28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

 

Atatürk Lisesi Pansiyonunun Mevcudu Arttırıldı

İlçemiz Atatürk Lisesi’nin geçen yıl faaliyete geçen pansiyonunun mevcudu Bakanlıkça gönderilen 188 öğrenci ile mevcudunun arttığı bildirilmiştir.

Parasız yatılı imtihanını kazanan ve devletçe ihtiyaçları temin edilecek 188 öğrencinin gönderilmesiyle artan pansiyon mevcudu ilgilileri düşündürmektedir. -28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

 

Eyuplar Köyü Kalkınma Kooperatifi 1971 Yılı Çalışmaları

İlçemize bağlı Eyuplar Köyünde bir süre önce kurularak faaliyete geçirilen Kalkınma Kooperatifi’nin 1972 yılı çalışmaları Kooperatif Başkanlığınca açıklanmıştır.

Açıklamaya göre:

1-Faaliyet sahası içerisinde ortaklardan, piyasada tüccar tarafından 18-19 liraya alınan yapağı kooperatifçe 20 liradan alınarak depo edilmiştir.

2-Yine müstahsilden alınan sütlerden imal etmiş olduğumuz 450 teneke Edirne Tipi %100 yağlı beyaz peynirin 2,5 tonu Isparta Devlet Hastanesi’ne ve Doğum Hastanelerine verilmiş, perakende satışları da yapılmaktadır.

3-Kooperatifimiz ortaklarına tanınan yurt dışına işçi olarak 9 kişilik birinci kademe kontenjan da bu ay sonunda Avrupa’ya hareket edecektir.

4-Öte yandan köyümüze verilen elektrik cereyanından yararlanılarak çevrenin pastörize süt ve yoğurdunun temini için 50 adet cins inek alınacak ve süt inekçiliği de yapılacaktır.

Çalışmalarımızda bize yardımcı olanlara ve bundan böyle yardımcı olacak ilgililerimize teşekkür ederiz.

Eyuplar Köyü Kalkınma Kooperatifi Adına Lütfü Arıkanoğlu

-28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

 

Halı Piyasası Yavaşladı

Isparta (D)- Son olarak Sümerbank’ın yün ipliğine yaptığı zamdan sonra şehrimiz halı pazarında satışlar tamamen yavaşlamıştır.

Her yıl mevsim dolayısiyle görülen piyasa durgunluğu bu yıl had safhaya ulaşmıştır. İmalattaki artışa ters orantılı olarak alıcı tüccarların gelmemesi nedeniyle halı fiyatlarının düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşanmaktadır.

Geçtiğimiz hafta şehrimizde halılar 280-330 lira arasında muamele görmüştür. Ancak yerli tüccarın da fazla mal almaması nedeniyle bir çok imalatçı malını elden çıkaramamıştır.

Piyasadaki durgunluk nedeniyle zor duruma düşen birçok imalatçı halı piyasasının canlanmasını dört gözle beklemektedir. -28 Ağustos 1972, Sayı: 181-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.