Son Dakika
Yalvaç ilçe merkezinde toplam 5 tane ortaokulumuz bulunuyor. Yaklaşık 1500 öğrencinin bulunduğu orta okullarımız dört ayrı binada eğitim ve öğretim çalışmalarını devam ettirirken, üç ortaokulumuz ikili eğitimle çalışmalarını sürdürüyor.
Bu okullardan İmam Hatip Ortaokulu halen eski İrşadiye Yurdu binasında eğitim ve öğretime devam ediyor. İmam Hatip Lisesi binasının tamamlanmasıyla bu okulumuz yeni binaya geçecek ve eski İrşadiye Yurdu binası boşalacak.
Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulumuzun binası yıkıldığı için bu okulumuz M.Akif Ersoy Ortaokulu ile aynı binada ikili eğitimle faaliyetlerini devam ettiriyor. İki okulumuzda yaklaşık 900 öğrenci 21 derslikli binada ikili eğitimle süreci götürmeye çalışıyor.
M.Necati Akel Yatılı Bölge Ortaokulu, 13 derslikli kendi binasında yaklaşık 200 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ediyor.
Borsa İstanbul Ortaokulu, 200’e yakın öğrenciyle Borsa İstanbul İlkokulu ile aynı binada ve ikili eğitimle faaliyet gösteriyor.
ALTERNATİFLER
Ortaokullarda sorunların çözümü için üç farklı alternatif değerlendirilebilir.
Bunlardan ilki, en hızlı biçimde Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu binasının yapımının sağlanması. Bu okul binamızın yapılması halinde ortaokullarımızın fiziki alan sorunu kalmıyor. Ancak, bu da ihale ve inşaat süreci derken, en az iki yıl daha sorun yaşanması demek.
İkinci olarak, yaklaşık 200 öğrencisi olan Borsa İstanbul Ortaokulu’nun mevcut okul binasından çıkması ve söz konusu okulun tamamen ilkokul olması daha uygun görülürken, M.Akif Ersoy Ortaokulu, K.Abdurrahman Bey Ortaokulu ve Borsa İstanbul Ortaokulu’nda eğitim gören yaklaşık 1.000 öğrencinin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu binası ile eski İrşadiye Yurdu binasında mevcut 33 dersliğe sığacak şekilde iki okulda toplanması ve Borsa İstanbul Ortaokulu’nun kapatılması düşünülebilir. Bir kısım öğrencimizin de kapasitesinin altında doluluk oranına sahip M.Necati Akel Yatılı Bölge Ortaokulu’na kaydırılması düşünülebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın maksimum 31 öğrencili sınıflar kriterine uygun olacak bu fiziki alan planlaması yeni bir okul binasının yapılmasıyla ilerleyen yıllarda daha az öğrenci sayısıyla yürütülebilir. En azından öğrencilerimiz ikili eğitim dezavantajından kurtarılmış olur.
Üçüncü alternatif olarak da, Borsa İstanbul Ortaokulu’nun mevcut okul binasından çıkması, Fatih İlkokulu’nun boşaltılarak diğer ilkokullara dağıtılmasının ardından, eğer Fatih İlkokulu binası yıkılmayacaksa Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu’nun bu binaya taşınması şeklinde oluşabilir. Tüm alternatiflerde Borsa İstanbul Ortaokulu’nun kapatılmasının uygun olacağı görülüyor.
Fatih İlkokulu’nun yıkım kararı alınması halinde, ikinci alternatifin ortaokullarımız için çok daha uygun olduğu görülüyor.
Etiketler: eğitim » yalvaç » yeniden yapılandırmaYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER