logo

reklam

KAYMAKAM AKDAŞ’DAN EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN KIRMIZI ALARM

EĞİRDİR Kaymakamı Abdullah Akdaş, tarımsal sulama nedeniyle Eğirdir Gölü’nden pompalarla su çekilmesinin su canlılarına zarar verdiğini, gölde balık kalmadığını söyledi.

Isparta’nın misafir odası, turizm ve tarım alanındaki en iddialı ilçesi Eğirdir’de su ürünleri açısından tehlike çanları çalıyor. Kaymakam Abdullah Akdaş, sosyal medya hesabından Eğirdir Gölü’nde su canlıları açısından yaşanan tehlikeye işaret etti. Kaymakam Akdaş, paylaştığı fotoğraflarda, “1000 metre ağ ve elde var sıfır. Gölün hali içler acısı, acil önlem lazım” diye çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Abdullah Akdaş, geçmişte su ürünleri acısından büyük potansiyele sahip Eğirdir Gölü’nün bugünkü durumunun mutlaka değerlendirilmesi ve tartışılması gerektiğini söyledi. Balıkçıların 1000 metrelik ağına 1 tek balık dahi takılmamasının dikkat çekici olduğunu belirten Akdaş, sorunun tespiti ve çözümü için çalışma başlatılması gerektiğini kaydetti.

POMPALAR BALIKLARI ÇEKİYOR

Kaymakamlık olarak su ürünleri alanında çalışma başlattıklarını belirten Kaymakam Akdaş, “Su Ürünleri Araştırma Enstitümüz ile birlikte göldeki su popülasyonuna ilişkin bir çalışma yapacağız. Burada bir sorun var. Bizce en önemli sorun gölden su çeken 11 pompaj istasyonu. Bu pompalar gölden milyonlarca balığı çekiliyor. Balıklar sulama suyuyla birlikte tarlalara gidiyor ve telef oluyor. Zaman zaman bazı denemeler yapmışlar ama olmamış. Bunun bir formülü olmalı. Avrupa’da bu işler nasıl çözümlenmiş incelenmeli” dedi.

Kaymakam Abdullah Akdaş, gölde su ürünleri kaybına yönelik telafi çalışmalarının da yapılması gerektiğine işaret etti. Kaymakam Akdaş, “Bu kaybın telafisi için arkadaşlarımızla konuşacağız. Projelendirme çalışmaları yapacağız. Yıllık 5-7 milyon yavru sazanı dışarda üretip göle bırakabiliriz” dedi.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Isparta Oltacılar Derneği Başkanı Hakkı Akol ve Başkan Yardımcısı Tansu Yurduarmağan ise Eğirdir Gölü’ndeki durumun amatör oltacıları rahatsız ettiğini söyledi. Başkan Akol, “1000 metre ağ ve sıfır balık. Bunun ne demek olduğunu en iyi balıkçılar anlar. Ağla balık çekilmiyorsa o göle olta dahi atılmaz. Sportif balıkçılığın geliştirilmesini istiyoruz” dedi. (Kaynak: hurriyet.com.tr)

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.