Son Dakika
Türkiye’de mobilya sektörünün pazar hacmi 5,8 milyar dolar iken, kişi başına mobilya tüketimi ise yıllık 53 dolar civarında.
Geçen yıl 167 ülkeye yaklaşık 2,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren sektörün, bu yıl yüzde 2 büyümesi öngörülüyor. Türk Mobilya sektörüne 2004 yılında adım atan ve bugüne kadar İstanbul merkezli bir büyüme stratejisi izleyerek, her iki yakada 5 mağazaya ulaşan EVGÖR Mobilya, uygulamaya koyduğu “Anadolu’da Markalaşma Açılımı” ile 2023’e kadar başta Isparta olmak üzere her ilde en az birer tane mağaza açmayı hedefliyor.
“Bölgesinin markasız mobilya mağazalarını Evgör çatısı altına alıp, Anadolu genelinde satış noktası zinciri kurmayı amaçlıyoruz.
Bu sayede internet mağazacılığımız ile zaten bugüne dek ulaştığımız farklı beğeniye ve alım gücüne sahip kitleye, bayilerimiz üzerinden fiziksel olarak da erişim hedefliyoruz” diyen firma yönetici ortağı ve genel müdürü Ahmet Ekmen, ilk etapta yıl sonuna kadar bayilik açmayı planladıkları illerden birisinin de Isparta olduğunu söyledi.
Ekmen; “Sunduğumuz işbirliği modelinde herhangi bir isim hakkı ve giriş bedeli talep etmiyoruz. Mağazanın bulunduğu şehre ve lokasyona göre değişmekle birlikte bir Evgör bayisinin aylık yapacağı ciro 300 ila 500 bin lira arasında olabilecek. Yatırım maliyeti düşük, kar marjı yüksek bir model sunuyoruz.” dedi.
1981 doğumlu Ahmet Ekmen’in, alamadığı 3 aylık maaşı karşılığında hissedar olarak henüz 23 yaşında kurduğu Evgör Mobilya, ilk mağazasını 2004 yılında açtı. Ardından ikinci şube ile birlikte internet mağazacılığına da adım atan firma, bugün dört dilde yayın yapan Evgor.com.tr adresinde 10 binin üzerinde ürünü, aylık ortalama 1,5 milyon kişiyle buluşturur hale geldi. Şu anda İstanbul’un her iki yakasında Masko, Dudullu, Beyoğlu, Çamlıca ve Tuzla mağazalarıyla hizmet veren Evgör Mobilya, “Anadolu’da Markalaşma Açılımı” adı verilen bayilik sistemine dayalı büyüme stratejisi kapsamında, ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesini Isparta’ya da taşımayı hedefliyor.
İsim hakkı bedeli istemiyor, marka ve pazarlama desteği verip, internet mağazacılığını kullanıma açıyor!
Bayilik modellerinde herhangi bir isim hakkı ve giriş bedeli taleplerinin olmadığını söyleyen Ekmen, “Bayimizin öncelikli olarak hali hazırda zaten mağazacılık yapıyor olmasını kriter olarak aldığımızdan, yatırım maliyeti sıfırdan bir mağaza açmaya nazaran çok daha düşük.
Mağazası olanlar için tabela, dekorasyon revizeleri, vitrin giydirme, kurumsal kimlik uygulamaları gibi standart harcamalar için 30 ila 50 bin liralık bir yatırım maliyeti çıkıyor.” dedi.
Anadolu’ya açılacak Evgör mağazaları için bayilerine reklam, tanıtım, pazarlama ve marka desteği sunduklarını vurgulayan Ekmen, ayrıca, Evgor.com.tr tedarikçi altyapısının ve internet mağazacılığının kullanım hakkını da bayilerine açtıklarını söyledi.
Hedef, 2023 yılında her ilde en az bir mağaza
Öncelikle hali hazırda bir mobilya mağazası bulunan ve bu alanda faaliyet gösteren yerel satış noktalarıyla işbirliği yapmayı planlayan Evgör, sektörü bilen, bu alanda olmaktan mutluluk duyan, markalaşmaya ve kurumsallaşmaya inanan, bir marka çatısı altında, fark yaratarak birlikte büyüme, beraber kazanma ve bunu yaparken de müşteri memnuniyetinden asla taviz vermeme vizyonuna sahip adaylar arıyor.
Marka, uygulamaya koyduğu “Anadolu Açılımı” ile 2023 yılına kadar her ilde en az birer satış noktası açmayı hedefliyor.
Etiketler: EVGÖR » ısparta » mobilyaYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER