logo

reklam

DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNDE SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ


admin
ozyalvac@hotmail.com

Devlet, milletin örgütlenmiş halidir.

Milletler; kendi güvenliğini sağlamak, insanlar arasındaki ekonomik, ticari ve sosyal ilişkileri düzene koymak, vergi toplayıp millet yararına işler yapmak için kişiler tarafından temsil edilen ve kişilerin çalıştığı bir takım kurumlar oluşturur.

Millet tarafından oluşturulan kurumların toplamına Devlet denir.

Devlet kurumlarında çalışan her kademedeki en yüksek mevkiden en alt mevkiye kadar Milletvekilinden, Başkanına, Bakanlarına, Generallerine, Genel Müdürlerine, Yüksek Yargı Mensuplarına kadar bütün çalışanların ücretini MİLLET ÖDER.

Devletin tüm kurumlarında çalışanların görevi millete hizmet etmektir.

Millet, başka devletlerin saldırılarından korunmak ve yurt içinde terör ve suç örgütleriyle mücadele etmek, huzur ve güveni sağlaması için askeri ve polis teşkilatlarını kurup silahlandırır.

Yasaları hazırlayıp yürürlüğe koyması için Millet Meclis’lerini,
Yürütmeyi sağlaması için Hükümetleri,
Yasaları uygulaması için mahkemeleri,
Vergi toplayıp millet yararına harcaması için maliye sistemi,
Eğitimi sürdürmek için eğitim kurumlarını,
Toplum sağlığını korumak için sağlık sistemini,
vs. oluşturup bu kurumlarda çalışacak kişileri yetiştirir, seçer ve görevlendirir.

Milletler, yetkilerini doğrudan kullanmadığı için seçme seçilme hakkı hariç bu yetkilerini temsilcileri (milletvekilleri, hükümetler ve mahkemeler) eliyle kullanır.

Demokratik hukuk devletinde; milletin seçtiği temsilciler (milletvekilleri) millet adına yasaları yapar, makamı mevkisi ne olursa olsun hem milleti temsil edenler (milletvekilleri- Başkanlar, Bakanlar- bütün görevliler) hem de milletin kendisi bu yasalara uyar.

Yasalara aykırı davranan her kim olursa olsun, ister milletin temsilcisi isterse millet herkes eşit şekilde cezalandırılır. Hiç kimseye ayrıcalık tanınmaz.

Hem yürütme (hükümet) hem de yargı (mahkemeler) Millet Meclisi tarafından kabul edilen yasaları uygulamakla yükümlü olduğu gibi millet adına karar vermeye yetkili mahkeme kararlarını da hem hükümet hem de Meclis uygulamakla yükümlüdür.

Ne hükümet ne de Meclis mahkeme kararlarını denetleyemez, sorgulayamaz. Mahkeme kararlarını ancak üst mahkemeler denetler.

Ama bazen millete hizmet etmesi için ücret karşılığı çalışan bazı kurumlardaki görevliler kendisini milletin üstünde ve milletin efendisi gibi görüp millet iradesine karşı gelir, kılık kıyafeti, dini inancı, siyasi düşüncesi vs. nedenlerle millete baskı yapar, eziyet eder, özgürlükleri kısıtlar ve devlete el koyar.

Demokratik hukuk devletinde yasalara aykırı davranan, suç işleyen herkes makamı, mevkii, sıfatı ne olursa olsun mahkemeler tarafından yargılanır ve cezalandırılır.

Yasaları yapan Millet Meclisleri bile mahkemeler tarafından verilen kararların uygulanmasına engel olamaz.
Devlet yetkilileri kendi milleti aleyhine suç işleyemez.

Terör örgütleriyle işbirliği yapamaz…

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BÜYÜK BAŞKOMUTAN, BÜYÜK TAARRUZ, BÜYÜK ZAFER…

    30 Ağustos 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    İkinci Viyana kuşatmasından (1683) tam 238 yıl sonra ilk defa Sakarya Meydan Muharebesinde toprak kaybedilmemiş, 22 gün 22 gece (23 Ağustos-13 Eylül) süren “HATTI MÜDAFAA YOKTUR, SATHI MÜDAFAA VARDIR. O SATIH BÜTÜN VATANDIR anlayışıyla gerçekleştirilen SAKARYA meydan savaşında kanlı çarpışmaların ardından durdurulan düşman, Sakarya Nehrinin batısına püskürtülmüş ve bağımsızlık yolunda en önemli adım atılmıştır, düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra, 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kem...
  • SOKAKTAN MECLİSE BÖYLE NEREYE?..

    24 Ağustos 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    O gün sabah erken kalktım. Hava sakindi. Üç gündür dağdan esen sert ve şiddetli, aynı zamanda sıcak rüzgâr dinmişti. Denize gidebilirdim. Mayomu giydim ve yaklaşık 600 metre uzaklıktaki denize hızlı adımlarla kısa sürede ulaştım. Yaklaşık 1 saat deniz kenarında yürüyüş ve yüzmeden sonra biraz yorgun vaziyette dönüş yolunda, bahçesinde etrafı temizleyen 50-55 yaşlarında zaman zaman ayak üstü sohbet ettiğim Hakan’a rastladım. Kendisi mühendisti, zamanında İstanbul da şirketleri ve iyi bir hayatı olmuş, ancak hayatın acımasız yanlarını da yaşam...
  • Kırım – Kongo Kanamalı Ateşi; Keneler ve Düşündürdükleri

    30 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    İçinde bulunduğumuz ay itibarıyla havaların ısınması, yağmurların yağması ile birlikte, bahçe, tarla işleri ile birlikte KENE MEVSİMİNİNİN de başlaması, dolayısıyla Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve insanlarda ölümlerin görülmesi söz konusu olabileceğinden, EMEKLİ DE olsam, sorumluluk bilinciyle yıllardır yaptığımız uyarıları, yapılması gerekenleri; YETKİLİLERE, ETKİLENENLERE bir kez daha hatırlatmak istedim.. Ülkemizde 2002 yılında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi ile gündeme oturan, popüler olan ve 7’den 70’e herkesin tanıdığı keneler, biz...
  • ANTİOKHEİALI YAŞLI KADIN

    25 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Kültür Sanat, Tüm Manşetler

    Üçüncü cemre düştüğünde, karlar erimeye başlamıştı. Kentin sokaklarında eriyen karların suları, bulanık bir şekilde akmaktaydı. Bir zamanlar düzgün taş döşeli olan sokaklar artık bütün özelliğini kaybetmiş, kanalizasyon sistemi tıkanmış, sular caddenin yüzeyinde sessizce akmaya başlamıştı. Bahar güneşinin sıcaklığı kendini iyice hissettirirken, yaşlı kadın kahvaltısını yapmış, mutfağın penceresinden güneşin ışıklarını izleyerek, derin düşüncelere dalmıştı. On üç yaşında evlenip geldiği bu evde geçirmiş olduğu günlerin hayaline dalmıştı ki, hizm...