Son Dakika
İlçemiz Yalvaç, müteahhitlik hizmetleri konusunda bölgenin en canlı piyasasına sahip şehirlerinden biri olurken; özellikle kat karşılığı ve taahhüt işlerinde de en çok sorun yaşanan yerlerden biri oldu.
Müteahhitlik konusunda devletin belirlemiş olduğu mevzuat, güvenceli ve kurumsal bir yapının oluşmasını sağlamazken; neredeyse önüne gelenin müteahhitliğe soyunduğu ilçemizde pek çok vatandaşımızın, kat karşılığı ve topraktan girerek satın aldıkları dairelerini bir türlü teslim alamamaları sorununu tepki toplama devam ediyor.
Vatandaşların, kat karşılığı ya da topraktan daire satın alarak yaptıkları sözleşmelerle hukuki olarak sonuç almalarında yaşadıkları sıkıntılar, artık bu sorunun bir daha yaşanmaması için düzenleme yapılması talebini doğuruyor.
Kat karşılığı ve taahhüt karşılığı inşaat sözleşmelerinin arsa sahipleri ve müşterileri yeterince korumadığını savunan müteahhitzede vatandaşlarımız, “Ne yazık ki, ülkemizde müteahhitlik yapmanın yasal ve ekonomik bir sınırı yok. Kat karşılığı arsayı alan ya da topraktan daire satan müteahhitlerin bu taahhütlerini yerine getirmedikleri için çok sayıda mağdur insan var. Bu nedenle, ilçemizde yıllardır büyük bir mağdur grubu oluşmuş durumda. Bununla ilgili bir yasal düzenleme haberleri
çıkmış, ancak gerisi gelmemişti. Belediyemizin kat karşılığı ve topraktan daire satılan inşaat ruhsatları için, yetkisi çerçevesinde bir düzenleme yapmasını, müteahhitlerin bir yükümlülük altına alınmasını istiyoruz.
Yalvaç’ta taahhüdünü yerine getirmemiş ve deyim yerindeyse batmış birçok müteahhit yüzünden pek çok inşaat yarım kalırken, bir sürü insan da mağdur olmuş durumda. Hukuk yoluyla sonuç olmak hem zor hem de bazen imkansız. Sözleşme imzalanan müteahhit iflas etmişse, üzerinde mal yok ise sonuç almanız mümkün değil. Hem insanlar mağdur oluyor hem de pek çok inşaat çözümsüz şekilde yarım kalıyor.
Bunun için inşaat ruhsatlarının verildiği aşamada, müteahhitleri yükümlülük altına alacak bir güvence alınabilmesine yönelik düzenleme yapılması sorunu ortadan kaldıracak, iyi niyetli olmayan müteahhitler de piyasadan yok olacaktır.
Konuyu yerelde ilgili ve yetkililerimizin dikkatine sunuyor ve çözüm üretilmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundular.
Biz de bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızın sesini duyuruyor, ilgili ve yetkililerin dikkatine sunarak çözüm üretilmesini temenni ediyoruz.
Etiketler: belediye » müteahhitzedeler » yalvaçYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER