logo

reklam

Yalvaç Devlet Hastanesi, yeniden Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri oldu

Geçtiğimiz yıl “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş yeri Belgesi” alan Yalvaç Devlet bu yıl tekrar değerlendirildi ve Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri olduğu tekrar tescillendi.

Yalvaç Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı kapsamında gerekli koşulları sağladığı için Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı biriminden gelen ekip tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 6 Nisan 2023 tarihinde “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” unvanı almıştı. Dün, yani 21 Ekim 2024 tarihinde yapılan yeni bir değerlendirme ile hastanemizin “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” olduğu tekrar tescillenmiş oldu.

Hastanenin yeniden bu değerlendirmeden başarıyla geçmesine ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Hastanemiz çalışan sağlığını temel yapıtaşları arasına yerleştirmekte ve her çalışanın sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına sahip olması gerekliliğinde yola çıkarak çalışan için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunmaktadır. Bu kapsamda yapılan değerlendirmelerde görüldüğü gibi hastanemiz yapmış olduğu etkinlikler ile çalışanları için uygun ortam hazırlamaktadır.

Çalışanın sağlığına yönelik olarak yapılan iş sağlığı taramaları, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik düzenlenen eğitimler, çalışanın beslenmesine yönelik olarak yapılan kalori hesaplamaları ve vücut kitle endekslerinin hesaplanarak çalışanın diyetisyen takibinde olması, yıl içinde yapılan stresi önlemeye yönelik eğitimler, hastanenin fiziksel ortamının fiziksel aktiviteye imkân sağlayacak şekilde hazırlanarak çalışanın sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi için ortamın hazırlandığı görülmekle birlikte düzenlenen etkinlikler ile çalışanın sağlığının ve motivasyonun önemsendiği ortaya çıkmaktadır.”

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.