logo

reklam

19 Ekim Muhtarlar Günü Yalvaç’ta da kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlanırken, Yalvaç’taki kutlamaya başta kaymakam olmak üzere daire amirlerinin katılmaması dikkat çekti.

Tören bugün sabah saatlerinde Yalvaç Anlatan Meydan’da gerçekleştirildi. Törene köy ve mahalle muhtarları katılım gösterirken, Yalvaç Belediye Başkan Vekili Mutlu Yıldırım, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Okumuş, İl Genel Meclisi Üyeleri Huzeyfe Şahin ve Ali Ak, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gencer Kondal, MHP Yalvaç İlçe Başkanı Mehmet Ali Sağlam, SP Yalvaç İlçe Başkanı Kemal Kaleli, YRP Yalvaç İlçe Başkanı İsmail Kıvrak, Yalvaç TSO Başkanı Yalçın Kurucu, Yalvaç Kunduracılar Bakkallar ve Berberler Esnaf Odası Başkanı İsmail Akkaş, Yalvaç Muhtarlar Derneği Eski Başkanı Kadir Bekmezci törende hazır bulundu.

Yalvaç Muhtarlar Derneği Başkanı Soner Günay, törende yaptığı kısa konuşmada, muhtarların demokrasinin ve etkin yönetimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, “1829 yılından günümüze yenilenerek aktarılmış, köklü geçmişiyle, demokrasinin ilk adımı, vatandaşımızın çaldığı ilk kapı olan muhtarlarımız, yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede, köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynamaktadır. Çağdaş kamu yönetiminin en temel unsurlarından biri olan katılımcılığı kolaylaştırır. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız beklentilerinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasında, sorunların çözüme kavuşmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde ve köylerimizde devletimizin gören gözü ve işiten kulağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın kamu ve yerel yöneticilerimizle gerçekleştirilen hizmetlerle buluşturulması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören başta ilçemiz ve ilimizde görev yapanlar olmak üzere tüm ülkemizde görev yapan muhtarlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

Günay’ın ardından derneğin eski başkanı Kadir Bekmezci de kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı.

İşte törenden video ve görüntüler:

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.