logo

reklam

Yalvaç OSB kararlarını üç ayda sonuçlandıramayan İl Genel Meclisi’nin başkanına cevabımız

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yönetim kurulu toplantısında 14 Ağustos 2024 tarihinde alınan kararları iki aydır sonuca bağlayıp Yalvaç OSB çalışmalarının hızlanmasını sağlayamayan ve en erken Kasım ayında karar alabilecek olan Isparta İl Genel Meclisi’nin Başkanı M.Ali Ertuğrul’un dünkü Ak Parti Yalvaç İlçe Kongresi’nde gazetemizi hedef gösteren açıklamaları, “suçluların telaşı” deyişini akıllara getirdi.

Gazetemizin internet sitesinde 2 Ekim 2024 tarihinde yayımlanan “Hızınıza kurban! Yalvaç OSB’nin sermaye artışını İl Genel Meclisi komisyona havale etmiş” başlıklı haberimizde, Yalvaç OSB’nin sermaye artışı için alınan kararın, Isparta İl Genel Meclisi’nde Eylül ayı oturumlarında görüşüldüğü ve komisyona havale edildiğini açıklamış ve yaşanan gecikmenin Yalvaç’ta tepki yarattığı açıklamıştık.

Ak Parti Yalvaç İlçe Kongresi’nde kürsüye çıkan Isparta İl Genel Meclisi Başkanı M.Ali Ertuğrul, söz konusu habere gönderme yaparak ve gazetemizin ismini vererek algı siyaseti yaptığımızı iddia etti ve “Biz Yalvaç için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.” diyerek adeta Yalvaç’la, Yalvaç’lıyla deyim yerindeyse dalga geçti.

Konuşmasının devamında İl Genel Meclisi Başkanı M.Ali Ertuğrul kendisinden bilgi almadığımızı belirterek, Yalvaç halkını yanlış bilgilendirdiğimizi iddia ettiği konuşmasında, “Biz nasıl çalışacağımızı neye karar vereceğimizi size sormayız.” açıklamasında bulundu.

Öncelikle, biz kaynak göstermek zorunda değiliz, ancak yine de söyleyelim, gazete olarak söz konusu bilgiyi, İl Genel Meclisi’nin Isparta Valiliği’nin resmi internet sitesinde yayımlanan “İl Genel Meclisi 2024 Yılı Eylül Ayı Toplantı Karar Özetleri”nden aldık, yani resmi kaynaktan aldık bilgiyi. O kararların üstüne bir bilgiye de ihtiyaç bulunmadığı ortadadır. Bizim haberimizde ortaya koyduğumuz husus, söz konusu kararın nasıl ve ne yönde olacağıyla ilgili değil; sürecin geç yürümesiyle ilgilidir ve takdir edersiniz ki rutin bir işlem için üç aylık bir sürenin geç olduğunu herkes kabul edecektir.

Bakın, Yalvaç OSB Yönetim Kurulu, 14 Ağustos 2024 tarihinde toplanmış ve Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’ın Isparta İl Özel İdaresi’nin hisselerini (%51) Yalvaç Belediyesi’ne devretmesi talebine karşın, o günkü Isparta Valisi Aydın Baruş’un önerisiyle sermaye artışına gidilmesi kararlaştırılmış, konuyla ilgili olarak büyük ortak olan Isparta İl Özel İdaresi adına Isparta İl Genel Meclisi’nin karar alması için konu meclisin gündemine taşınmıştı. Toplantıya Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Çelik ve diğer görevliler de katılmıştı. Sermaye artışı konusuyla ilgili olarak Yalvaç Belediyesi kendi bünyesinde gerekli işlemleri yaptı ve hissesine düşen payın büyük kısmını da yatırdı.

Diğer taraftan, İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantı karar özetlerinde yer alan bilgiye göre, konuyla ilgili alınan karar şu şekilde paylaşıldı: “Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi sermayesinin 6.000.000.00 TL’den 12.000.000,00 TL’ye çıkarılması hususunun 5302 Sayılı Kanunun 10. maddesi (e) fıkrası gereğince görüşülerek karar verilmesine dair İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği (İşletme ve İştirakler Müdürlüğü) Valilik Makamınca havaleli 03.09.2024 tarih ve 56157 sayılı teklifinin okunarak yapılan müzakeresinde; Konunun; Plan ve Bütçe Komisyonunca incelenerek, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesinde belirtilen süre içerisinde hazırlanacak rapor doğrultusunda karar verilmek üzere teklifin ilgili Komisyona havalesine oy birliği ile karar verildi.”

Biz de 2 Ekim 2024 tarihinde yaptığımız haberde, Yalvaç OSB’de yatırımcılara arazi tahsisi yapılabilmesi bakımından bu kararların gecikmesinde sıkıntı bulunduğuna vurgu yapmıştık. Geldiğimiz noktada, Isparta İl Genel Meclisi’nde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen bu basit konu, meclisin Ekim ayında da görüşülmedi ve en erken Kasım ayında görüşülmek üzere yine sürüncemede kaldı.

Diğer yandan, Yalvaç OSB Yönetim Kurulu’nun yeniden teşkili için Isparta İl Özel İdaresi’ni temsilen verilmesi gereken isim de aradan geçen süre içerisinde bildirilmemiş ve bu yüzden kurulun işleyişi de geciktirilmiş durumda.

Yalvaç OSB’nin paydaşlarını temsil eden Isparta Valisi, Yalvaç Belediye Başkanı ve Yalvaç TSO Başkanının bulunduğu ve karar aldığı toplantıdaki sermaye artışı gibi rutin bir işlemi bile üç ayda sonuçlandıramayan Isparta İl Genel Meclisi, Yalvaç OSB’nin işleyişini geciktirmemekte midir?

Koca bir ilçenin ekonomisinin daha da kötüye gitmemesi adına bu gecikmenin nedenlerini sormak ÖZYALVAÇ’ın görevidir. Bu görevi yaparken kimseden izin alacak değildir. Bu işi yaparken izin alsaydık 56 yıla ulaşamazdık sayın başkan… 56 yılın ne demek olduğunu anlamak için kimliğinizdeki yaş bilgisine bakmak yeterli olacaktır.

Uzay çağında olduğumuzu iddia ettiğimiz bu dönemde, basit bir sermaye artışı kararını en az üç ayda alamayan bir İl Genel Meclisi ile Yalvaç OSB’deki işleyişin hızlı bir biçimde yürümesi ve yatırımcının önünün açılması mümkün müdür?

Sayın İl Genel Meclisi Başkanı…

Özyalvaç Gazetesi nerede yalan söylemiştir?

Yalvaç OSB’nin 14 Ağustos 2024 tarihinde aldığı sermaye artışı kararının en az üç ay Isparta İl Genel Meclisi’nde karar alınması için beklendiği hususu mu yalandır?

Siz karar aldınız da biz mi karar alınmadığı yolunda haber mi yapmışız? Yalan burada nerededir? Algı bunun neresindedir?

Rutin bir karar için üç ay süre kaybının sizce haber değeri yok mudur?

Sayın Cumhurbaşkanımız, yatırımcının ve yatırımların önünün açılması için her türlü kolaylığın yapılmasını emrederken; sizin bu çalışma hızınız, bu talimata ne kadar uygundur?

Yalvaç’ın bir kurumu olan Yalvaç OSB ile ilgili karar almakta gösterdiğiniz hızı, diğer işlerde de gösteriyorsanız, vah bu memleketin haline.

Yalvaç OSB’nin kapanmaması ve %75 hissenin Yalvaç Belediyesi’nden Isparta İl Özel İdaresi’ne devri konusunda Isparta İl Genel Meclisi üyeleri Osman Çiftçi ve Ahmet Turan başta olmak üzere dönemin il genel meclisi üyeleri oy birliğiyle karar vermişler ve Yalvaç OSB’yi kapanmaktan kurtarmışlardır. Dönemin AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in bakanlık kanalıyla çıkarttığı 2 milyonluk ödenekle Isparta İl Özel İdaresi vasıtasıyla Yalvaç OSB’nin 1. Etap’ının kamulaştırmaları yapılmış ve daha sonra altyapının yapılması sürecinde de Isparta İl Özel İdaresi üzerine düşeni yapmıştır. Buraya kadarki süreçteki gelişmeleri gazete olarak duyurmuş ve katkı sunan tüm siyasetçi ve bürokratlara da gerekli teşekkürleri bu sütunlarda iletmişizdir.

Doğru yapılan işlerde takdir etmekten kaçınmadığımız gibi, tersi durumlarda da Yalvaç halkı adına gerekli uyarıları yapmak basın olarak bizim görevimizdir.

Siz nasıl çalışacağınız ve ne karar alacağınız konusunda bize soracak değilsiniz, doğrudur, ama bizde işimizi nasıl ve ne şekilde yapacağımız konusunda size soracak değiliz; bizi Isparta’daki bazı yandaş besin mensuplarıyla karıştırmamanızı tavsiye ederiz.

Yalvaç OSB’nin kapanmaması ve bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan Isparta İl Özel İdaresi’nin gelinen noktada, Yalvaç OSB’nin yatırımcıya arazi tahsisine geçilmesini geciktiren uygulamalarının haber yapılmasından daha doğal bir şey yoktur. Yalvaç halkı, Yalvaç OSB’ye yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar ve tüm Yalvaç kamuoyu bu gecikmeden rahatsızdır, gazete olarak bu rahatsızlığı haber yapmak da bizim en tabii görevimizdir.

Konuyla ilgili olarak Isparta İl Genel Meclisi Başkanı olarak usulüne uygun bir şekilde açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmek yerine, Yalvaç’ın kurumu olan Yalvaç OSB’yi ve Yalvaçlı’nın hakkını savunan bizleri Yalvaç’ta siyasi parti kongresinde insanlara hedef göstermeye çalışmak ne demokrasiye ne de sorumlu siyaset anlayışına yakışır. Biz haberi yaparken, kendi menfaatlerimiz adına değil, Yalvaç’ta OSB’de açılacak iş sahalarından evine ekmek götürmek için bekleyen gençlerimiz adına hareket ediyoruz. Siz de bir siyasetçi olarak, siyasi çekişmelerinizi bir kenara bırakarak bu insanların beklentilerine uygun çalışmak durumundasınız. Üç ayda rutin bir kararı meclisinizden çıkaramamanın, Yalvaç OSB’nin işleyişinde yarattığı gecikmenin bedelini, yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız ve buralarda istihdam edilecek Yalvaçlı hemşehrilerimiz ödemektedir.

Keçiborlu OSB için gösterilen hız, gayret ve istekliliğin mesele Yalvaç OSB olduğunda da gösterilmesini beklemek tüm Yalvaçlı’nın hakkı olsa gerektir.

Üç ayda rutin bir kararı alıp onaylayamayan sizler, aldığınız kararı da Yalvaç’a posta güvercini ile yollamazsınız inşallah…

Neticede, bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Derdimiz, Yalvaç OSB’nin yılan hikayesine dönen faaliyete geçme serüveninin artık nihayete ermesidir. Bu konuda kararlı ve istekli bir Yalvaç Belediyesi ve Yalvaç Ticaret Odası varken; yatırımcımız, iş bekleyen insanımız ve Yalvaç kamuoyunun sabırsızlanması ve işleyişin hızlanmasını istemek de sonuna kadar haklıdır.

Isparta İl Genel Meclisi’nden Yalvaç olarak talebimiz, Yalvaç OSB ile ilgili kararların daha hızlı bir şekilde alınması ve yürürlüğe sokulmasıdır. Her zaman süreç bu kadar yavaş işleyecekse, mümkünse, Isparta İl Özel İdaresi’nin hisselerinin bir an önce Yalvaç Belediyesi’ne ve Yalvaç TSO’ya devredilmesidir. Ya da kongrede belirttiğiniz gibi Yalvaç için elinizi değil gövdenizi taşın altına koyun, bizi utandırın.

Biz Özyalvaç olarak, siyasi parti kongresinde yaşanan gelişmelerden bihaber olan kitleye yapılan bu şovu Yalvaç halkının takdirine bırakıyor ve diyoruz ki: Yalvaç’ın ve Yalvaçlı’nın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.

Herkes işini yapsın, biz gazete olarak işimizi yapıyoruz, Isparta İl Genel Meclisi de işini yapsın…

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.