logo

reklam
12 Eylül 2024

İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

2024-2025 Eğitim – Öğretim yılının başlaması nedeniyle Yalvaç’ta bugün sabah saatlerinde düzenlenen “İlköğretim Haftası” geçtiğimiz yıllara göre çok daha coşkulu bir şekilde kutlandı.

9 Eylül 2024 Pazartesi günü okulların açılması ile başlayan 2024-2025 Eğitim – Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programına Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Mustafa Kodal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, ilçe merkezindeki tüm okulların yöneticileri, kamu kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Alemdar İlkokulundan bir grup öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Yalvaç’ın Adını Eğitim Başarılarıyla Duyurmak İçin Çalışıyoruz…

Anlatan Meydanında saat 10.00’da başlayan programda ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu tarafından Atatürk Anıtına Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu tarafından yapıldı. Armutoğlu, 6539 öğrenci ve 676 öğretmen ile birlikte Yalvaç’ı eğitim başarılarıyla adından söz ettiren bir yer haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Okulun kapısından içeri girdikten sonra tüm çocukların yöneticilere ve öğretmenlere emanet olduklarını, kendilerini ve yeteneklerini keşfetmeleri, zihnen ve bedenen gelişimleri için tüm öğretmenlerin ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun konuşması:

Yükümüz ağır ancak inancımız güçlü…

“Okul her çocuk için ailesinden, evinden sonra ilk eğitim alanıdır. Hayata bakışımızı, hedeflerimizi belirlediğimiz ve gerçekleştirme yolunda adımlarımızı attığımız ilk yerdir okul. Gönlümüzün, zihnimizin yoğrulduğu yerdir. İlk öğretmenimiz harflerle birlikte bizi şekillendiren örneğimiz, ilk sıra arkadaşlarımız birlikte büyüdüğümüz yol arkadaşlarımızdır. Okul yılları bizlerin tebessümle ve hasretle hatırladığımız anılar olarak zihnimizde kalır. Şair der ki:

“Çıkamaz çocukluğundan dışarı kimse.
Kardeşliğimiz bundandır mavi sularla binlerce yıl.

Çıkamaz çocukluğundan dışarı kimse.
Bundandır inanmamamız kocaman bombalara.”

Ne yazık ki bombalar altındaki nice masum çocuk bugün bizlerin evlatları gibi okul sıralarında olmayı hayal ediyor. Ne yazık ki vicdan yoksunu cellatların elinde yitip giden nice Narin çiçeğimiz toprağın altında.

Okullarımızdaki güvenliği ve huzur ortamını sağlamak önceliğimizdir…

Yükümüz ağır ancak inancımız güçlü. Acımız büyük ancak yolumuz umutlu. Bu bilinçle, evlatlarımızın okullarına severek ve isteyerek, mutlu bir şekilde gitmek istemeleri ilk hedefimizdir. Bu amaçla okullarımızdaki güvenliği ve huzur ortamını sağlamak önceliğimiz, görevimizdir. Okul kapısından içeriye girdiklerinde çocuklarımız yöneticilerimize ve öğretmenlerimize emanettir. Çocuklarımızın kendilerini ve yeteneklerini keşfetmeleri, zihnen ve bedenen geliştirebilmeleri için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz.

Öğrencilerimiz ülkemizin ve dünyamızın geleceği, öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır…

Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen ilçemizin güzelliklerine yenilerini katmak, eğitim başarılarıyla adından söz ettiren bir yer haline getirmek için 6539 öğrencimiz 676 öğretmenimizle çalışıyoruz.

Bir eğitim bilimci der ki “İşleriniz iyi gidiyorsa, eğitim bütçesini iki katına, kötü gidiyorsa dört katına çıkarın.” Devletimizin ve yerel yönetimimizin katkılarıyla Yalvaç’ta tüm eğitim kurumlarımızın fiziki olarak iyileştirilmesi için attığımız adımların kıymetli olduğuna inanıyor, elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Evlatlarımızın her biri bizim için ayrı birer renk, bambaşka “narin” birer çiçek…

Öğrencilerimiz ülkemizin ve dünyamızın geleceği, öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır. Biz yöneticiler, biz veliler onlara eğitim süreçlerinde destek olmalı, bu yolculuğu onlar için verimli ve keyifli hale getirmek için çaba göstermeliyiz.

Evlatlarımızın her biri bizim için ayrı birer renk, bambaşka “narin” birer çiçek. Çiçeklerimizi sevgiyle, milli ve manevi değerlerimizle büyütmek boynumuzun borcu. Bu süreçte başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere eğitime kıymet veren, bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Belediye Başkanı KODAL’dan Öğrencilere Pamuk Şeker İkramı

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını; bugünkü sevinç ve heyecanımızın tüm eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum.”

Armutoğlu’nun konuşmasının ardından şiirler okundu, folklor gösterisi sunuldu. Bir bayram havası içinde geçen programda ilkokula geçen yıl başlayan öğrencilerin birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere bayrak devir teslimi gerçekleştirildi ve ilk ders zili çalındı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Mustafa Kodal tarafından törene katılan tüm öğrencilere çocukların sevdiği pamuk şeker ikramı yapıldı. Başkan Kodal, tek tek tüm öğrencilere kendi eliyle şeker dağıtımını yaptı ve minik öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve İlköğretim Haftası programı sona erdi.

    

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.