Son Dakika
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, 2024 yılı Küçükbaş Hayvancılığına verilecek destek modelinin Bakanlık tarafından değiştirildiğini belirterek, “Yetiştiricilerimiz 2 Eylül’de başlayan başvurular konusunda acele etmelidir. Bu desteklerden faydalanmak isteyen yetiştiricilerimizin il ve ilçe tarım müdürlüklerine kayıtlarını yaptırdıktan sonra birlik binamıza gelerek başvurmaları gerekmektedir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verilen destekler hakkında açıklama yapan Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, üreticilerin bu desteklerden bir an önce faydalanması için başvurmalarını istedi. Birlik binasında hayvancılık destekleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Sarıdaş, 2024 yılı destekleme modelinin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından değiştirildiğini belirtti.
Başkan Hüseyin Sarıdaş, eskiden anaç, koyun, keçi desteğinin bulunduğunu ancak bu yıldan itibaren yılda iki defa olmak üzere Kuzu–Oğlak Desteklemesi olarak değiştirildiğini söyledi. Buradaki amacın kesilen ve kayıt dışı olan hayvanların kayıt altına alınması olduğunu ifade eden Sarıdaş, müracaatların 2 Eylül itibariyle başladığını da dile getirdi. Bu desteklerden faydalanmak isteyen yetiştiricilerinin il ve ilçe tarım müdürlüklerine kayıtlarını yaptırdıktan sonra birlik binasına gelerek başvurmaları gerektiğini vurguladı.
“KUZU, OĞLAKTA 200 TL, ÇOBAN DESTEĞİNDE İSE 36 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK”
Diğer desteklerden de bahseden Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, “Kuzu, Oğlakta 200 lira, Çoban Desteğinde ise 36 Bin lira destek verilecek. Yıllarca anaç koyun ve keçilere destek verildi. Bu yıl ve 2025-2026 yıllarında kuzulara destek verilecek. Destekleme alabilmek için kuzuların en az 120 gün işletmede kalması gerekiyor. 2024 yılı temel destek miktarı 200 lira olarak belirlendi. Küçük işletmeler, gençler ve kadınlara ekstra belirtilen kat sayılarda destekleme verilecek. En fazla 100 baş anaç koyun ve keçisi olan işletme sahiplerine oğlakları ile dişi kuzular için ilave 1 kat +200 lira destekleme verilecek. Kadın yetiştiricilere ve 41 yaşından gün almamış gençlere oğlak ve dişi kuzuları için 0,7 kat+40 lira destekleme alabilecek. Birinci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye olan yetiştiricilere oğlak ve kuzularına 0,2 kat +40 lira destekleme alabilecek. 100 baş ve üzeri anaç kovun keçi varlığına sahip işletmelere en fazla bir sürü yöneticisi için 100 baş üzerinden ilave 1,8 kat + 36 Bin lira destekleme alabilecek. Bakanlık tarafından yıl içinde yapılan aşılamalardan sonraki 72 saat içinde atik (abort) olması durumunda il/ilçe tarıma başvuru yapıp numunenin laboratuvara gitmesi sonucu brucella çıkmaması durumunda büyükbaşlarda 5 bin lira, küçükbaşlarda bin lira destekleme ödemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.
Etiketler: destek » hayvancılık » Hüseyin Sarıdaş » ısparta » yalvaçYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER