logo

reklam
09 Eylül 2024

Isparta CHP, partinin 101. yaşını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla CHP İl Binasında Merkez ilçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz bir basın açıklaması yaptı.  Toplantıda Başkan Takmaz’a Isparta İl Kadın Kolları Başkanı İrem Karabuğa, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Sahil Derici, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Durmaz eşlik etti.

Başkan Takmaz açıklamasında şunları söyledi:

“Kıymetli partililerimiz basın emekçilerimiz,

Maalesef üzüntülüyüz, dün 4 şehidimiz 4 vatan evladımız şehit olmuştur. Öncelikle kederli ailesine baş sağlığı diler sabırlar dileriz. Ülkemiz ve Isparta’mız adına şehidimiz Orhan Burak BÜYÜKÇAYLI adına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Gündem yoğun geçiyor, bir yanda şehitlerimiz olurken bir yanda Dilan- Engin Polat tahliye oluyor 40 yıla yakın bir ceza ile yargılanan bu şahısların dosyasında maalesef tutuklu kalmamıştır. Oysaki ülkemizde evine ekmek götürmek için çalışan emekçilerin el arabalarına el konuyor, baklava çalan çocuklar ise ceza alıyor bu adaletsizliği anlamak mümkün değil.

Yine son günlerde akıllara durgunluk veren bir olay ülke gündeminde Narin kızımıza yapılanların dehşeti hala gizemini koruyor,  zaman olarak o kadar kötü bir an içindeyiz ki, neredeyse bütün kötülüklere bu gözler şahit oluyor, umarım Narin kızımıza yapılan kötülükler tespit edilip failleri cezalarını alırlar.

Ayrıca son günlerde yaşanan artan silahlanma ve şiddet eylemleri kapsamında Isparta’da da iki gencimiz cinayete kurban gitmiştir. Ailelerine başsağlığı iletmek isteriz. Şu an yaşadığımız en büyük problemlerden biri de güvenlik problemidir. Kimsenin güvenli bir yaşamı kalmamıştır.

Dünyadaki ve ülkemizdeki bu koşullar partimizin iktidarını hem zorunlu kılıyor, hem de bizlere tarih karşısında büyük görevler yüklüyor. Parti programımızı iktidar hedefine uygun hedefine uygun olarak dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan yeni sorunlar fırsatlar ve meseleler karşısında partimizin tutumunu ve çözüm önerilerini yansıtacak bir içeriğe kavuşturmak gerekiyor. Otoriterleşmeye karşı demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yerleştirmek ekonomik krize ve güvencesizliğe karşı yeni bir kamuculuk dengeli kalkınma ve emeğin savunulması, afetlere ve iklim krizine karşı güvenli yaşan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı kadın erkek eşitliği teknolojik yeniliklerin eşit paylaşımı ve adil kullanımı başta olmak üzere yeni dönemi biz ve ortaya koyacağımız yenilikçi politikalar şekillendirecektir.

Bu kapsamda Bugün CHP 101 yaşındadır. 4 Eylülde Sivas’ta başlayan bugüne kadar süreçte de yeni partimizin yeni yüzyılına yakışır bir tüzük kurultayımızı da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yeni tüzüğümüz ile alakalı olarak da önümüzdeki günlerde yapacağımız danışma toplantısında ayrıntılı olarak partililerimize açıklayacağız.

Değerli Dostlarım,

İçinde CUMHURİYET yani “Halk İdaresi” ve “HALK” geçen devrimlerin PARTİSİ bugün 101 yaşında.  CHP’nin sadece isminde, sadece 101. yıllık yolculuğunda değil öncesinde de “HALK” vardır.

9. Ordu Müfettişi göreviyle Samsun’a çıktıktan sonra;

Halk için mücadele edip yılmayan,

Halkı yüce bilip sultanları umursamayan,

Halka dair duruşunda tehditlere aldırmayan,

Halkına sevdasından rütbeleri sökülünce kahrolmayan ve

Halkın sinesine dönmeyi en yüce makam sayan bir ruh vardır.

Bu ruhun iki büyük eserinden biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu eserleri şaheserlere çevirmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak 101. yılımızda da, ayçiçeklerinin yüzünü güneşe çevirdiği gibi, yüzümüzü daha fazla halkımıza çevirmeliyiz. Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmalıyız.  Hiçbir şey için eğilip bükülmeyen bir dik duruşla, Cumhuriyet ve devrimlerini savunmak için sıkılmış bir yumrukla, Halkımızı için mücadelede dik bir baş ve kararlı bir tavırla,

Daha da Önemlisi SIRTINI MAKAMLARA, SARAYLARA VE SULTANLARA, YÜZÜNÜ HALKA, ANADOLUYA VE TRAKYAYA ÇEVİRMİŞ bir duruşta olalım.

Bir asra yakın mazimiz; siyaseti halkı için şahsi beklentiden uzak yapanlara mihmandardır. Bu büyük çınarın gölgesindeki her adımımız ise gelecek nesillerin önümüze getirecekleri bir imtihandır.

İktidara giden yolda öncelikle Ulu Önderim ve Genel Başkanım Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve kaybettiğimiz partililerimizi saygıyla anıyor, tüm örgütümüze tebriklerimi sunuyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum.”

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.