logo

reklam
03 Eylül 2024

Yalvaç Belediyesi’nde rekor kiralama ihalesi

Yalvaç Belediye Encümeni’nde bugün üç önemli ihale vardı.

İkisi belediyeye ait işyeri kiralaması, biri de eski araçların satışı için yapılan ihaleler büyük heyecana sahne oldu.

İhalelerin ilki belediyeye ait OPET İstasyonunun büfe ve oto yıkama sistemlerine ilişkin oldu. 17 katılımcının katıldığı ve 60 bin TL’den başlayan ihale, kıyasıya bir artış mücadelesine sahne oldu ve ihale 710 bin TL’ye Tolga Zeybek’te kaldı.

Bu, Temmuz ayında yapılan ve yıllık 660 bin TL’ye kiralanan eski tekstil fabrikasının da üzerine çıkan bir ihale oldu ve belediye tarihinin en yüksek miktarlı kiralaması oldu. Kiralama işlemi, kesin teminatın yatırılmasının ardından kesinleşecek.

Bugünkü ikinci kira ihalesi, Yalvaç Belediye Sarayı’nın giriş katında, daha önce Avukat İzzet Dirik’in kullandığı büro için yapıldı. İhaleye eski belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü de girerken, Belediye Başkanı Mustafa Kodal, bunun mevzuata uygun olmadığını belirterek Tütüncü’yü ihalenin dışında tuttu. Yine kıyasıya geçen bir ihale sürecinin sonunda büro, 170 bin TL’ye İl Genel Meclisi Üyesi, İşadamı Ayhan Yalvaç tarafından tutuldu. Başkan Kodal, eski başkan Tütüncü’nün ihaleye katılmasının, Belediye Kanunu’nun 28. maddesindeki “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.” hükmüne uygun olmadığını, bunun ötesinde herhangi bir neden aranmasının doğru olmadığını, belediyenin kanun ve kurallara göre yönetildiğini, şahsi bir hadisenin söz konusu olmadığını ifade etti.

Diğer yandan, belediyeye ait eski araçların satış ihalesine ise hiçbir katılım olmadığı öğrenildi.

Belediyeye ait işyerlerindeki bu yüksek rakamlar, belediye açısından olumlu görünse de, kira piyasasını yüksek seviyelere çekmesiyle esnaf ve işletmeciler için olumsuz etkiye yol açacak gibi görünüyor.

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.