logo

reklam
06 Ağustos 2024

Yalvaç Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanacak çocuklarımıza dershane açıyor

Yalvaç Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında pek çok önemli madde görüşülürken, özellikle gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliği bakımından büyük önem taşıyan bir karar da meclisten oy birliğiyle geçti.

Dokuzuncu maddede, ilçemizdeki maddi durumu yetersiz öğrencilerin eğitime erişimine katkı sağlamak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinin (a) fıkrasına dayanılarak lise son sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme kursu açılması, Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliğiyle madde kabul edildi.

Başkan Mustafa Kodal, seçim vaatleri arasında da yer alan bu konunun Yalvaç’taki gençlerimiz için büyük önem taşıdığını belirterek, “Gençlerimizin fırsat eşitliği konusunda yaşadığı bu sıkıntının giderilmesi için, söz verdiğimiz gibi harekete geçtik. Emniyet Müdürlüğü’ne geçici olarak tahsis ettiğimiz, daha önce de dershane olarak hizmet veren alanda üniversite sınavına hazırlanan gençlerimize destek olacak bir dershaneyi hizmete sokarak gençlerimizin yanında olacağız. Bu hizmetin yanı sıra üniversiteye gidecek gençlerimize ciddi bir burs desteği ve eğitime her türlü desteği verme konusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kılıçarslan Etüt Merkezi’yle inşallah gençlerimizin sınav başarılarını daha yukarı çekeceğiz. Destekleriniz için teşekkür ederim.” dedi.

Bizler de Yalvaç’taki gençlerimizin büyük ihtiyacı olan belediye dershanesiyle ilgili olarak attıkları adımdan dolayı başta Başkan Mustafa Kodal olmak üzere oy birliğiyle maddeyi geçiren Yalvaç Belediye Meclisi üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.