logo

reklam
06 Ağustos 2024

Yalvaç Belediye Meclisi Ağustos toplantısında önemli kararlar aldı

Yalvaç Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı, 6 Ağustos 2024 Salı günü, yani bugün saat 17.00’de gerçekleştirildi.

Yalvaç Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm üyeler katılım gösterdi.

Toplantının ilk gündem maddesinde, Belediye Meclisi’nin 02.07. 2024 tarihli toplantı tutanakları ile kararları okundu ve oy birliğiyle onaylandı.

Gündemin ikinci maddesinde, geçtiğimiz ay yeniden kurulmasına karar verilen Yalvaç Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmelik Taslağı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Üçüncü maddede, yine geçtiğimiz ay yeniden kurulmasına karar verilen Yalvaç Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmelik Taslağı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Dördüncü maddede, ilçemizde faaliyet gösteren ticari taksi işletmelerinin hat ve taksi sayılarının belirlenmesi ile ilgili 2024 /76 sayılı Meclis Kararıyla oluşturulan komisyonun ön raporu görüşülecekti. Ancak raporun henüz tamamlanamamış olması nedeniyle söz konusu maddenin önümüzdeki ay görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Beşinci maddede, Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Usul Yönetmeliğinin 37. maddesi gereğince Ek Bütçe görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde, 2024 Mali Yılı için halen uygulanmakta olan ve ek bütçeye finansman sağlamak üzere Belediye Gelir tarifesindeki İş Makineleri başlığı altında yer alan 7. madde ile Su tarifeleri başlığı altında yer alan 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ve 36. maddelerindeki kalemlerin artış oranları yeniden görüşüldü. Uzun süren tartışmalar sonucunda, Ak Partili 8 üyenin red oyuna karşın, diğer üyelerin ve Başkan Kodal’ın oyuyla 8-8 biten oylama sonucunda, madde oy çokluğuyla kabul edildi. Madde kapsamında su ücretlerinde %10 artış yapıldığı kaydedildi.

Gündemin yedinci maddesinde, Isparta-Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi için kurumumuz tarafından yapılan harcamalarına karşılık kalan sermaye borcunun mahsuplaşması hususu  görüşüldü ve tüm üyelerin oyuyla kabul edildi.

Sekizinci maddede, Isparta-Yalvaç Organize Sanayi Bölgesinin sermaye artırımı ve artırım oranında sermaye miktarınca borçlanılması konusu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Dokuzuncu maddede, ilçemizdeki maddi durumu yetersiz öğrencilerin eğitime erişimine katkı sağlamak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinin (a) fıkrasına dayanılarak lise son sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme kursu açılması, Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliğiyle madde kabul edildi.

Onuncu maddede, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince, Belediye Meclisimizin almış olduğu 08. 01.2024 tarihli ve 2024/06 sayılı Meclis Kararıyla belirlenen Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Mimar için net ücret yeniden görüşüldü ve teklif edildiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının on birinci maddesinde, Teknik Altyapı (Atıksu Arıtma Tesisi) alanındaki trafo alanına yönelik imar planı değişikliği hazırlatılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, 2024 yılı Eylül ayı meclis toplantısının 5 Eylül 2024 Perşembe günü saat 19.00’da yapılması kararlaştırılarak sona erdirildi.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.