logo

reklam
05 Ağustos 2024

Pisidia Antiokheia Festivali büyük coşkuyla kutlandı

21. Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali, coşkuyla geçen altı günün ardından sona erdi.

Festival, bu yıl 30 Temmuz 2024 Salı günü kurulan alışveriş standlarıyla start alırken, dün gece yapılan Haluk Levent konseriyle büyük bir coşku içinde sona erdi.

Festival süresince ilçemiz merkezinde yaşanan büyük kalabalık ve yoğunluk, zaman zaman sıkıntılara neden olsa da, ekonomik hareketlilik açısından büyük bir canlılık yarattı.

Festivalin ikinci günü, 31 Temmuz Çarşamba gecesi Anlatan Meydan’da sinema gösterimi gerçekleştirilirken, üçüncü gün olan 1 Ağustos Perşembe günü Anlatan Meydan’da Pisidia Antiokheia Kazıları Fotoğraf Sergisi ile Men Tapınağı Gezisi’ne ilgi oldukça yoğun oldu.

Festivalin resmi açılışı ise, 2 Ağustos 2024 Cuma günü saat 18.00’de Antik Kent Amfi Tiyatro Alanı’nda gerçekleştirildi. Bando gösterisi, Halk Oyunlar gösterisi ve kuş uçurtma gösterilerinin yapıldığı açılış törenine, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin yöneticileri ve temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Açılış töreninin antik kentte yapılmasına karşın, gerek Yalvaçlı vatandaşlarımız gerekse dışarıdan gelen misafilerimiz törene katılım gösterdi.

Festival açılışında bir konuşma yapan Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, “Bir şehrin fiziki hizmetler kadar kültür ve sanat hizmetleriyle de bulunduğu çağın gereklerine uygun şekilde yönetilmesi gerekir. Pisidia Antiokheia ve Men Kutsal Alanı gibi dünya çapında iki büyük tarihi ve turistik değere sahip şehrimizin, bu önemli yönünün ön plana çıkarılması, hem sosyoekonomik hem de kültürel anlamda önemli bir katkı olacaktır. Festivalimizin ismini antik kentten alması da tesadüfi değildir. Bu önemli değerlerimizi şehrimizin kültürel ve sosyoekonomik kalkınmasının nemli dinamiklerinden yapmaya kararlıyız. Biz sizin için göreve geldik, sizin için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Törende Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özhanlı’ya antik kent ve Yalvaç’a katkılarından dolayı Başkan Kodal tarafından plaket verildi. Törenin sonunda tüm protokolün katılımıyla gökyüzüne güvercin uçuruldu. Törenin bitmesinin ardından alışveriş standlarının bulunduğu alana geçen protokol, festival standlarını ziyaret ederek hayırlı işler dileklerinde bulundular. Festivalde cuma akşamı EKİN UZUNLAR konseri ile sona ererken, Yalvaç Şehir Stadı’nı binlerce izleyici doldurdu.

 

FESTİVALİN 2. GÜNÜNDE BÜYÜK KATILIM

Gündüz bölümünde MHP Isparta Milletvekili Basri Sönmez, Isparta il ve tüm ilçe teşkilatlarıyla belediye başkanlarının gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, akşam yapılan ZARA konserine Ak Par- ti Isparta Milletvekili Osman Zabun’un yanı sıra Isparta’nın pek çok ilçesinin belediye başkanları, parti başkanları ve siyasilerin katılımının yanı sıra Yalvaç Şehir Stadı’nın çim alanı ve iki tribününün tamamına yakını izleyiciyle doldu. Konserin protokol bölümüyse adeta Cumhur İttifakının gövde gösterisine sahne oldu.

Festivalin son günün- de trap yarışması ve akşam da HALUK LEVENT konseri gerçekleştirildi ve Yalvaç büyük bir organizasyonu başarıyla tamamlamış oldu.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.