logo

reklam
05 Ağustos 2023

Yüksek öğretim yatırımlarında Yalvaç yaya kalırken, Bucak beş bin öğrenciye koşuyor

İlk MYO’sunu bizden üç yıl sonra kurabilen Bucak, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 4 Fakülte ve 2 MYO ile beş bine yakın öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor…

Yüksek öğretim yatırımları konusunda, bazı il ve ilçeler başarı hikayesi yazmaya devam ederken; bu yola erken çıkan ilçelerden Yalvaç’ın başladığı noktadan geriye gidişi sürüyor.

1992’de Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Yalvaç Meslek Yüksekokulu ile yola çıkan ilçemiz Yalvaç’ta, 2008 yılında tek okulda 3 binin üzerinde aktif öğrenci bulunurken; geldiğimiz noktada bir fakülte ve 3 meslek yüksekokulunda yaklaşık 1.500 civarında aktif öğrencinin eğitim ve öğretim görmesi bekleniyor.

Diğer yandan, ilçemize benzer bir örnek olan Burdur’un Bucak ilçesinin ve toplamda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Burdur’daki yüksek öğretim yatırımlarındaki büyüme gıptayla izlenecek seviyede devam ediyor.

İlk meslek yüksekokulunu Yalvaç’tan üç yıl sonra 1995’te Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı olarak kuran Bucak’ta gerek üniversite yönetiminin gerek yerel yönetimin ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının desteği ile üniversite yatırımları hep artarak büyüdü.

 

BUCAK’TA YALVAÇ’IN 3 KATI ÖĞRENCİ OLACAK

Gelinen noktada, Burdur’un Bucak ilçesinde 2 fakülte, 2 yüksekokul (4 yıllık) ve 2 meslek yüksekokulu bulunuyor.

Bucak’taki toplam 6 yüksek öğretim kurumunda öğrenci alımı yapılan 34 bölüm/program bulunurken; bunların toplam kontenjanı 1.830’u buluyor. Bu öğrencilerin, ilçede 2 ve 4 yıl kalmalarına bağlı olarak aktif öğrenci sayısının beş binlere yaklaştığı belirtiliyor. Bucak’ta ayrıca 3 yüksek lisans ve 2 doktora programının da aktif olduğu kaydediliyor.

Bucak’ta bulunan okullar ve bölüm/programları şöyle:

BUCAK İŞLETME FAKÜLTESİ: Ekonomi ve Finans, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme: (150 kontenjan – 4 yılda 600 öğrenci).

BUCAK TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ: Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği: (130 kontenjan – 4 yılda 520 öğrenci).

BUCAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Hemşirelik, Hemşirelik (İÖ): (290 kontenjan – 4 yılda 1.160 öğrenci).

BUCAK Z.T.UYGULAMALI TEKNOLOJİ ve İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU: Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Gümrük İşletme, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri: (220 öğrenci – 4 yılda 880 öğrenci).

BUCAK H.T.MYO: (10 Farklı programda 480 kontenjan – 2 yılda 960 öğrenci).

BUCAK E.G.TBMYO: (12 Farklı programda 560 kontenjan – 2 yılda 1.120 öğrenci).

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.