Son Dakika
Isparta’da meraların kamu orta malı kütüğüne kaydedilmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare toplantısı düzenlendi.
Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ilimiz genelinde meraların kamu ortak malı kütüğüne kaydedilmesi ve tescili sırasında yaşanan aksaklıkların giderilmesi, il genelinde tescil işlemlerinde birlikteliğin sağlanması amacıyla, Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Isparta Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Uğur Turgut, Eyup Adıgüzel, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mehmet Kamil Tiryaki, İl Kadastro Müdürü Erhan Uçakçıoğlu, il ve ilçe Tapu Müdürleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürleri katıldı.
“İlimiz Meralarının Kamu Orta Malı Kütüğüne Kaydedilmesinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu istişare toplantısında açılış konuşmalarını yapan Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, çayır ve meraların hayvancılık açısından önemine, ilimizdeki mera varlığına ve mera tescilinin önemine vurgu yaptı.
Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, konuşmasında kurumlar arası iletişimin önemini vurgulayarak mera tescil işlemlerinde kurumlar arası iletişim ve birliktelik ile mera tescillerinin daha hızlı bir şekilde ve aksaklığa mahal vermeden yapılacağını belirtti. Dr. Kubalı, konuşmasını toplantıyı organize edenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sonlandırmıştır.
Daha sonra Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü M. Kamil Tiryaki yem bitkileri ekilişleri ve çayır- mera alanlarının hayvancılık açısından önemi, karşılaşılan sorunlar, 4342 sayılı Mera Kanunu ve Kanun içerisindeki tespit, tahdit ve tescil işlemlerinin uygulamaları, Türkiye’deki mera alanlarındaki yıllar itibari ile değişimi ve ilimizdeki çayır-mera alanları, ilimizdeki meraların tespit, tahdit ve tescil aşamalarındaki son durumları ve ilimizde gerçekleştirilen ve devam eden mera ıslah ve amenajman projelerini içeren bir sunum yaptı.
Tiryaki’nin ardından toplantı Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü personelinin “Meraların Kamu Orta Malı Kütüğüne Kaydı ve Karşılaşılan Sorunları, Mera Yönetim Birliklerinin Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları, İşgaller ve 3091 Sayılı Kanun” ile ilgili sunumlarıyla devam etti.
Yapılan sunumların ardından meralarının kamu orta malı kütüğüne kaydedilmesinde karşılaşılan sorunlar, 3091 sayılı kanun ve çözüm önerileri karşılıklı görüşüldü. Toplantı, dilek ve temennilerin ardından İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut’un kapanış konuşmasıyla toplantı sona erdi.
Yorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER