logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (9-16 Mayıs 1977)

Nevzat Daylan CHP Isparta İlçe Başkanı Oldu

Isparta’da yaşayan değerli hemşehrilerimizden, eski YSE Makine Kısmi Şefi Nevzat Daylan Isparta CHP Merkez İlçe Başkanlığına seçilmiştir.

Görevi sırasında YSE’de başarılı hizmetler vermiş olan hemşehrimiz Daylan, MC Hükümeti iş başına gelince çeşitli yerlere sürülmüştü. Kendi isteği üzerine emekliye ayrılıp CHP saflarında yer alan Daylan, ön seçimlerde aday adayı olan CHP İlçe Bakanı Kasım Karagöz’ün istifasıyla bu göreve getirilmiştir. Hemşehrimiz Daylan’ın CHP’de aldığı bu görevde de başarılı olacağına inanıyor kendisini kutluyoruz.-9 Mayıs 1977, Sayı: 397-

———————-

Isparta Valisi Bizi Mahkemeye Verdi

İlimize atandığı günden bu yana kendisine bizi tavsiye (!) edenlerin etkisiyle adeta düşman kesilen ve bu arada bize etmediğin birini koymayan Isparta Valisi Sabahattin Çakmakoğlu gazetemiz Sahip ve Mesul Müdürü Ruşen Özgül’ü ikici kez mahkemeye vermiş bulunmaktadır.

Sayın Isparta Valisinin hakkımızda açtığı ilk dava takipsizlikle sonuçlanmıştı. Bu kez bir yazımızı bahane eden Vali, Isparta’da hakkımızda yeni bir dava daha açmıştır.

Kendisinin taraflı tutumu ve bizi mağdur etmekten de öte yok etmeye çalışan tavrından dolayı biz kendisini nereye şikâyet edeceğiz?

Elbet bir gün haklı olan bizler aklanacağız. Ya sayın Isparta Valisi gibi taraflı, kendisinden olmayanları yok etmeye çalışanlar nasıl paklanacaklardır. O günler yaklaşmıştır.-9 Mayıs 1977, Sayı: 397-

————————–

MHP Adayı M. Burdurlu Gazetemizi Ziyaret Etti

5 Haziran seçimlerinde Isparta ilimizden seçimlere katılacak olan MHP, ön seçim yapmamış adaylarını genel merkezce tayin etmişti. Buna göre MHP ilimizde liste başı adayı olarak değerli hemşerimiz, PTT Başmüfettişlerinden Muammer Burdurlu’yu göstermişti. Burdurlu listenin belli olmasından sonra seçim çalışmaları için ilçemize gelmiş ve ziyaretlerine başlamıştır.

Bu arada gazetemizi de ziyaret eden MHP adayı hemşerimiz Muammer Burdurlu Mesul Müdürümüzle bir süre görüşmüş, seçimler ve ilimizdeki durum ile MHP’nin şansı üzerine çeşitli beyanlarda bulunmuştur.

Değerli hemşerimizi kutlar başarılar dileriz.-9 Mayıs 1977, Sayı: 397-

———————

İlçemize Yeni Savcı Atandı

İlçemiz Adliyesinin yoğun bir şekilde çalışması ve personel yetersizliği de göz önüne alınarak ilçemize bir savcı yardımcısı daha atanmıştır.

İlçemize atanan Cumhuriyet Savcı Yardımcısı İrfan Özliyen, hafta içinde gelerek buradaki görevine başlamıştır. Yeni Savcımız Özliyen’e hoş geldiniz der yeni görevinde başarılar dileriz.-9 Mayıs 1977, Sayı: 397-

—————

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’i Isparta’da 80 Bin Kişi İzledi

Çıktığı seçim gezilerinde yolu ilimizden de geçen CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, geçtiğimiz 8 Mayıs Pazar günü Isparta’ya geç vakitlerde de olsa gelebilmiş ve kendisini 80 bin kişi civarında halkımız izlemiştir.

Önceden olaylar çıkacağı söylentileri çıkartılarak engellenmek istenen Bülent Ecevit’in Isparta gezisi olgun ve olaysız geçmiş, toplantıya katılanlar Ecevit’i pür dikkat izlemişlerdir.- 16 Mayıs 1977, Sayı: 398-

———————–

CHP Liste Başı Adayı Özsüt: “Halk İktidarında Isparta 2 Milletvekiliyle Yer Alacak”

5 Haziran seçimlerinde yarışacak CHP’nin liste birincisi adayı, Eski Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Yüksek Mühendis hemşerimiz Hüseyin Şükrü Özsüt, kendisiyle görüşen gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada CHP’nin en az iki milletvekili çıkaracağını belirtti.

CHP adayı Özsüt, ‘’Sayın genel başkanımız Bülent Ecevit başkanlığında kurulacak Halk İktidarında CHP olarak öteden beri gelenek haline gelmesi nedeniyle AP’nin kalesi olarak bilinen ilimiz Isparta bu geleneği yıkacak ve en az 2 milletvekiliyle bu iktidara katkıda bulunacaktır. Halkın gerçek çocukları olarak çıktığımız halk iktidarı yolunda ben ve değerli arkadaşım, yıllardır CHP saflarında mücadele vermiş olan Av. Ali Bal’la birlikte halk iktidarında büyük görevler alacağız.

Halkımız artık gerçekleri ve gerçek evlatlarını iş başına getirecektir. Çıkarcı ve faşist düzen, yüce halkımızın ak oylarıyla yıkılacaktır. 5 Haziran halkımızın kurtuluşu olacaktır. Tüm hemşerilerime sevgiler saygılar sunarım.

Demiştir. Adayımıza ve arkadaşlarıyla birlikte tüm CHP camiasına halk iktidarı yolunda başarılar dileriz.- 16 Mayıs 1977, Sayı: 398-

————————–

Vergiler Açıklandı

KİM, NE KADAR VERGİ ÖDEDİ?

İlçemizdeki vergi mükelleflerinin geçtiğimiz mali yıldaki kazançları üzerinde ödemeye başladıkları vergi miktarları daha önce açıklanmış ve sırasıyla yayınlanmaya başlamıştık.

Şimdi ise ilçemizdeki vergi veren mükellefleri açıklamaya devam ediyoruz.

Mustafa Küçük                  Halı ipi satıcısı                               28.160

Rıdvan Kabuloğlu              Doktor                                            27.906

Uğur Dirik                           Televizyon satıcısı                         27.400

Yaşar Öztürk                       Manifaturacı                                  25.015

Abdullah Benzet                 Çırçır top imalatçısı                       23.440

Nuri Yolcu                           Çırçır top imalatçısı                        23.440

İhsan Başaran                     Oto lastik satıcısı                            21. 655

Halil Durutürk                     Serbest Müh. Kooperatifçi            21. 555

Hasan Yamaç                       Yün, yapak tüccarı                          19. 840

Hidayet Şenol                      Mutfak eşyaları satıcısı                  18.940

Tekin Göktekin                    Diş Doktoru                                      18.835

Durmuş Ali Tekeli                Manifaturacı                                    18.265

Ömer Lütfi Bahar                 Eczacı                                                 18.165

Musa Şallı                              Halıcı                                                  16.915

Refik Benzet                          Müh. Müteahhit                              16.360

(devamı var)                  -16 Mayıs 1977, Sayı: 398-

————————-

Sandık Kurullarının Kurulması Çalışmaları Başladı

5 Haziran seçimlerinde sandık bölgelerinde görev yapacak üyelerin partilerce tespitine başlanmıştır.

İlçemizde 107 sandıkta görev alacak CHP, AP, MSP ve MHP’nin sandık kurulunda görev alacak kurul üyelerini tespit edip en geç 15 Mayıs’a kadar İlçe Seçim Kuruluna bildirmeleri gerektiği bildirilmiştir.-16 Mayıs 1977, Sayı: 398-

—————-

FISILTIDAN

Biz Diyoruz ki

Gazete olarak yöremizde 1969-1973 olmak üzere iki Milletvekili genel seçim geçirmiş ve bu kez de başarılı bir yayın hayatında üçüncü genel milletvekili seçimin yani 5 Haziran’da yapılacak 1977 milletvekili genel seçimlerinin heyecanını yaşamaktayız.

Belki değerli okuyucularımız hatırlar, 1969 seçimlerine şanslı bir ilçe olarak girdik. Arzumuzun gerçekleşmesi için gazete olarak bu şansımızın gerçekleşmesi yolunda uğraş vermiştik. İlçemizden Adalet Partisi adayı Av. Yusuf Uysal ve CHP adayı Av. Ali Bal’ın, milletvekili adayları olarak listelerde şanslı sıralarda yer almış olmaları arzularımızı daha da kamçılamış ve biz de bu heyecanla ‘’İlçemiz için Parola 2 Milletvekili’’ diye yola çıkmıştık. Ne var ki seçimdir bu, arzumuzun yarası gerçekleşmiş AP adayımız değerli hemşerimiz Avukat Yusuf Uysal TBMM’de bizi temsil etmek üzere seçilmiş, diğer hemşerimiz Avukat Ali Bal bazı “politika üçkâğıtçıları”nın oyunlarıyla seçilememiş ve arzumuzun yarısını gerçekleştirememiştik.

Yıl 1973 oldu, genel seçimler yine kapımıza dayandı. Bu kez 1969’da milletvekili olan hemşerimiz Av. Uysal tekrar listede şanslı sırada yer alırken CHP’de bu şans ortadan kalktı. Hem de partiler furyası içinde “yıllanmış ve yıpranmış” politikacıların cılız partilerle yola çıkmaları sonucu diğer kesimlerdeki şansımızı ve arzumuzu kırdılar.

1973 seçimleri ilçemiz yönünden çok renkli geçti. Zira AP’den Av. Yusuf Uysal listede üst sıralarda yer alırken CHP adayı Av. Ali Bal bu kez ikinci sırada yer almış, MSP’den bir başka hemşerimiz Yusuf Karahan, DP’den eski politikacılardan İrfan Aksu, CGP’den eski politikacılardan Lokman Başaran listelerin başında yer almışken Yalvaç’ın oyları parsel parsel bölündü ve ne İsa’nın ne de Musa’nın ümmeti olabildik. Böylece seçimlerin AP yönü hariç diğer hatlarda büyük mağlubiyetlere uğradık. 1973 seçimleri diğer seçimlere nazaran Yalvaç politikasında büyük bir hezimetti bizim için.

Yıl geldi 1977’ye dayandı. Yasal olarak olağan seçim yılı olmasına rağmen ekim ayında yapılması gereken seçimler öne alındı ve bir erken seçim ortamına girmiş bulunuyoruz. 1969’lara 1973’lere nazaran 1977’de ortam tamamen değişmiş bulunmaktadır. Eski ve yıpranmış politikacılardan arınmış ve fakat bilinçli parti görüşüne sahip bir ortamda seçimler gidiyoruz.

Yıllar boyu köprülerin altından çok sular akmış ve iki devredir milletvekili gönderemeyen CHP bu seçimlerde şansını büyük ölçüde arttırarak 2 milletvekili çıkarma azminde olduğu gün gibi ortadadır. Nitekim 8 Mayıs günü CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Isparta’ya gelip on binlerce kişiye hitap ettiği sıradaki ortam bize bu kanıyı vermiş bulunmaktadır.

1 Mayıs ta yapılan ön seçimlere ilimizden AP ve CHP katılmışlar ilimiz adayları bu seçimde yine şanslı yerlere gelmiş bulunmaktadır. AP’den Av. Yusuf Uysal milletvekili adayı listesinde üçüncü olurken CHP den Av. Ali Bal ikinci sırayı alarak şans göstergesinde iyi bir noktaya ulaşmışlar ve ilçemize de şans getirebilecekleri umudu belirmiştir.

CHP’nin liste başı olan değerli hemşerimiz Bayındırlık Bakanlığı Eski Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Ş. Özsüt ve ikinci sıradaki değerli hemşerimiz Avukat Ali Bal uyanan halkımız ve köylülerimizin ak oylarıyla TBMM’de bizi ve CHP’ni temsil edeceklerdir.

Halk İktidarı’nı kuracağına inandığımız CHP’nin bu uğraşında biz de Yalvaç olarak katkıda bulunmak zorundayız. Vereceğimiz her oy yine kendimize yönelik iktidarı oluşturan bize temel taşı olacaktır. Bu memleketin gerçek sahibi halkımız ve köylümüzün halk iktidarındaki temele bir taş koyma mutluluğu ilçemiz yönünden de büyük yararlar sağlayacaktır.

Ülkemizde artık tahminlerle politika yürütmenin zamanı çoktan geçmiş bulunmaktadır. 6 Haziran’da kurulacak halk iktidarı için Yalvaç’ın değerli halkından, köylüsünden, işçisinden, memurundan, öğretmeninden, öğrencisinden, çocuğunun okullarda ne şartlar altında öğrenim görüp kendisini endişelere sürükleyen anne babalardan şunu istiyoruz: Ülkemizde her şey den önce halk iktidarını oluşturarak ülkemize gerçek özgürlüğü, gerçek insancıl duygulara sahip, halkın, haklının, hakkın yanında olan ve kaynağını sadece halkımızdan alan CHP saflarında yer alıp ak oylarını analarının ak sütü gibi CHP’ye vererek Isparta ilimizde öteden beri süre gelen geleneği yıkarak bir yerine iki milletvekili göndermeyi amaç edinmeliyiz.

Ülkemize ve devletimize sahip çıkacak gerçek vatan evlatlarını ak oylarınızla gönderdiğinizde TBMM de bizi ak alınla temsil ederek ak günlerin iktidarını oluşturacak kişilerde karar kılmalıyız.

Biz diyoruz ki; 6 Haziran da halk iktidarı kesin olarak kesinleşecektir. Gerçekten bu memleketin halkı isek bu halk iktidarında oylarımızla yerlerimizi alıp açık ve ak alınla 5 Haziran’da sandıklara gittiğimizde verdiğimiz oylarımızla CHP Isparta’dan 2 milletvekilini gururla çıkarmış olacak ve Yalvaçta bununla iftihar edecektir.

Parolamız “Halk İktidarında artık Yalvaç’ımız da saflarımızda yer almalıdır” ve 2- 2 lik bir sonuç sandıklardan çıkarılmalıdır.-16 Mayıs 1977, Sayı: 398-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.