logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (28 Şubat 1977)

KIZILAY Tarafından Köylerimizde Sağlık Taraması Yapılacak

İlçemizde umuma hadim ve faal derneklerden olan Kızılay Derneği şubesi başkanlığından yapılan açıklamaya göre ilçemize bağlı köylerde sağlık kontrolü için taramalar yapacaktır.

Kızılay’ın bu sağlık kontrolü taramasında başta Devlet Hastanesi Baş Tabibi Op. Dr. Mahir Tan, Dr. Şükrü Oğuz, Dr. Rıdvan Kabuloğlu ve Dr. Halil Sert’in görev alacakları ve bu görevi seve seve kabul ettikleri belirtilmiştir. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

—————————-

500 EVLER Yapı Kooperatifi KURULUYOR

İlçemizde gelişen ve artan nüfus göz önüne alınarak eski kooperatiflerden başka olmak üzere bu kez daha geniş çaplı bir kooperatif kurulması için teşebbüse geçildiği haber alınmıştır.

Aldığımız gayri resmi habere göre 500 konutluk olacak kooperatife şehir civarında geniş bir arazi üzerine tek katlı bahçeli evler yapmak amacıyla harekete geçecektir. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

—————

Argıthan Halk Odası Açıldı

Argıthan (Özel)- 28/1/1977 Cuma günü imam Mehmet Uyanığa karşı Cumhuriyet meydanında yapılan protesto gösterisini Ilgın Kaymakamlığı bu olayların tertipleyicisinin Halk Odası olduğu gerekçesini göstererek Argıthan Halk Odasını 28/1/1977 gün ve yazı işleri kaleminin 31 sayılı emri ile 3 ay faaliyetten men etmişti. Olayın tertipçisi olarak gösterilen 10 kişi hakkında Ilgın C. Savcılığı 57/6 hazırlık ve 7/2/1977 günlü kararı ile takipsizlik kararı verilmiştir. Bunun arkasından Çağdaş Hukukçular Derneği Konya şubesinin oluşturduğu Hukuk komitesinin de girişimleriyle Ilgın Asliye Ceza Mahkemesine karara itiraz edilmiştir. Mahkeme sonunda Ilgın Asliye Ceza Mahkemesinin 15/12/1977-10 sayılı kararı ile Halk Odamız açılmıştır.

Halk Odamızın açılması halkımız tarafından sevinçle karşılanmıştır.

Halk Odamızın açılması için gerekli ilgiyi gösteren Konya Çağdaş Hukukçular derneğine halkımız adına teşekkür ederiz.

Halk Odamız Demokratik uğraşlarına daha etkin bir biçimde devam edecektir. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

————————

TÖB – DER Şubesi Açıldı

Demokratik Kuruluşların 5 Şubat günü yaptıkları mitingi bahane ederek Ankara valisi tarafından kapatılan TÖB – DER Şube lokali ilçemizde de ilgililerce kapatılmış ve bilahare Danıştay’ın kararı bozması üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü TÖB- DER Lokali yetkililerince hizmete açılmıştır. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

————————-

İlçemizde Trafik Kontrolleri Sıklaştı

İlçemiz Emniyet teşkilatına Emniyet Müdürlüğünce tahsis edilen vasıtanın yardımıyla başta Emniyet Amirimiz Mehmet Gündoğdu olduğu halde Trafik Polisi Ahmet Sarıaltın’ın katıldığı yoğun trafik kontrollerinde ilçe trafiği arzu edilen düzene girmiştir.

Bu konuda açıklama yapan Emniyet Amiri Gündoğdu; kontrollerimizde Şoförler derneği ve Belediyenin de desteğini görmek isteriz. Bugüne kadar trafik konusunda olumlu sonuçlar aldık demişttir.-28 Şubat 1977, Sayı: 388-

——————

İLAN

Türkiye Zirai Donatım Kurumu Yalvaç Ajans Şefliğinden

Isparta Yalvaç ilçesi Abacılar Mahallesinde tapuya mola harmanı bağ yeri cilt No: 11 sahife No: 33, sıra no 6 kanuni sani 1315 de kayıtlı

Hissedarlar ve Vereseleri:

1- Aziz Türker

2- Osman Türker

3- Narşah Ercan

4- Adile Ercan

5- Keziban Türker

Ali Türker (Varisleri)

6- Nevzat Türker

7 – Zeliha Arıcan

8- Aynur Çetiner

Ata Alp Varisleri

9-  Tacettin Alp

10- Cevriye Alp’a

Ait tarlanın 3384 m2’lik kısmı 20/10/1976 tarih ve 872 sayılı karar gereği Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü lehine kamulaştırılmıştır. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

——————

FISILTIDAN

İşi İyice Azıttılar

Neden böyle bir başlık attığımı sorabilirsiniz belki. Ama ‘’leb’’ der demez sonunda leblebi olacağını bilen, gerçek halkçı, milliyetçi ve memleketçi olanlarınız anlamıştır büyük ihtimalle…

Evet, Sayın okuyucularımız işi iyice azıttılar. Kimler mi? Hadi anlamazlıktan gelenleri de düşünerek açıklayalım, Pek gayretli, temel üstüne temel atan, birbirinin rekorunu kırmaya çalışan, Konya’da Selçuk Üniversitesini Demirel açtı diye kızıp yıllardır komünistlikle suçlanıp yurt dışında Sürgün yaşayan Zekeriya Sertel’e bir anda yurda dönüş izni veren, Masalların yedi başlı devinin bile sardığı korku ve kinden daha fazla hava yaratan MC’nin dört başlı ejderhasının buradaki, yani Yalvaçtaki hempalarda işi azıttılar iyiden iyiye.

‘’Sende ağabeyin gibi solcu isen defol’’ deyip okuldan öğrenci kovan, makam masalarına ülkücü komandosu resim ve yazılar takan, okul duvar gazetelerinde belli bir ideoloji ve bir siyasal partinin propagandasının yapılmasını destekleyen, açılış törenlerinde ve ulusal bayramlarda gutça sloganlar ve marşlar söyleyenler bu kez yeni; küçük ve adice, basit bir oyuna girdiler akıllarınca.

Öyleye kuvvet bizden cesaret hükümetten. Yarını kim düşünür deyip güncel çıkarlarla hareket edenlerin milliliği, milliyetçiliği su yüzüne çıkıverdi.

Kısa bir süre önce ilçemizde ülkücü teşkilat tarafından gece düzenlendi.

Bu gece devletin bir kuruluşu özellikle sportif faaliyetler yapılması gereken salonunda yapılacağı ilan edildi. Bunun üzerine biz mülki idare amirliğine başvurduk. Bize endi püften sebep gösterip atlatmak istediler. O günlerde TÖB-DER şubesince de bir gece düzenlenmişti. Aynı salon ülkücülere verildi amma ‘’ kalorifer tamiratı var’’ diyerek TÖB –DER’e verilmedi. Hâlbuki o gün bugündür aynı salonda ne kalorifer tamiratı yapıldı ne de her hangi bir şey.

Amaç ortadaydı. Spor salonları ancak ve ancak sportif çalışmalara tahsis edilebilirken, o canım milli servetle vücut bulan salon (ülkücülerin milli yetçilik!  Ayağıyla çiğnenirken bazı hakların ve hukuk kurallarında çiğnendiğinin farkında değildiler.

İşte bunlar milliyetçiydiler! Buna bizim meşhur kaymakamda alet oldu, bilerek ya da bilmeyerek.

Aynı günlerde MSP yanlısı MTTB derneğinin de bir gecesi oldu. Onlara da bu salon tahsis edilmedi. Onların komandoları resmi spor salonlarında hava bastılar, milli servet diyerek düşünmeksizin.

Onlar milliyetçiydiler, milli servetle yapılan milli salonu kullanırken…

Bizim komandolarımız Kıbrıs’ta, hem de Başbuğlarının doğup büyüdüğü Kıbrıs’ta Türklük gurur ve şuurunu dünyaya tanıtırken onlar işte böyle çiğnediler milliyetçilik denen mefhumu.

Ne denir?

Milliyetçilik işte…

İşi iyice azıttılar. Azıttılar amma azı dişleri ne alemde? -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

———————–

Yeni Belediye Oto Terminali Açıldı

Bir süre önce istimlaki bitirilip inşaatına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak kıraathane ve yazıhaneleri kiraya verilen Mezbaha yanındaki Belediye oto terminali geçtiğimiz Cuma günü faaliyete geçmiştir.

10 Dekar alanda hizmete açılan terminalde 4 yazıhane bir kıraathane bulunmakta ve ilçemizdeki tüm motorlu vasıtalar bu terminalde toplanmaktadır. Belediye encümenince alınan kesin karar göre motorlu taşıtlar. Otobüs, minibüs, köy minibüsleri bu terminalden hareket edecek buna uymayanlar cezalandırılacaklardır. Bu konu üzerine daha önceleri yoğun çalışmalar gösteren ilçemiz emniyet ve trafik teşkilatı da eğilmiş ve belediyemize yardımcı çalışmalar yapmaktadır. -28 Şubat 1977, Sayı: 388-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.