logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (1-5 Eylül 1977)

Halkevleri Şubesi İkinci Kez Kapatıldı

Halkevleri Yalvaç Şubesi kuruluşu çok kısa bir süre geçmesine rağmen bazı politik görüş ve düşüncelerle ikinci kez hem de bu kez altmış gün kapatılmıştır.

Kuruluşuyla birlikte ilçemiz gençliğine büyük yararları dokunan ve fakat bazı çevrelerce baskı altına alınmak istenen Halkevi Yalvaç Şubesinin kapatılma nedeni 18 yaşından küçüklerin girmesi olarak gösterilmiştir.

Halbuki ilçemizde o kadar çeşitli dernek ve meslek teşekkülleri var ki, değil 18 yaşından küçükler, ilkokul öğrencileri dahi serbestçe girip çıkmaktadırlar. Yalvaç Halkevi şubesi üzerinde yoğunlaşan bu baskıyı Yalvaç gençliği ve Halkevi mensupları şiddetle kınarken yasalara saygılı bir şekilde mücadele vereceklerini belirtmişlerdir. -1 Eylül 1977, Sayı: 413-

————-

30 Ağustos Zafer Bayramı Parlak Törenle Kutlandı

Türk Ulusu’nun en büyük zaferlerinden birisi olarak tarihe altın harflerle geçmiş, Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk/ün önderliğinde şanlı Türk Ordusunun kazandığı zaferin yıldönümü tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de parlak törenlerle kutlanmıştır.

Zafer Bayramı şenlikleri Bayram alanındaki Atatürk büstüne çelenk konarak başlanmış, konuşmacılar günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapmışlar, şiirler okumuşlardır.

Gece de fener alayı düzenlenmiş, halkımız büyük bir coşkuyla bu büyük zaferin yıldönümünde törenler ilgiyle izlenmiştir. -1 Eylül 1977, Sayı: 413-

————————–

Ekrem Komsuoğlu’nu Kaybettik

İlçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden, mümtaz, efendi ve dürüst kişiliğiyle temayüz etmiş olan İshakoğlu Bulgurcu Kamil’in en büyük oğlu Türkiye Zirai Donatım Kurumu Şarkikaraağaç Şube Müdürü M. Ekrem Komsuoğlu yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak geçtiğimiz hafta içinde ardında bir eş ve üç oğul bırakarak aramızdan ayrılmıştır.

İlçemizde derin üzüntü yaratan bu vefatın ardından genç arkadaşımız için gözyaşları dökülmüş, sevenleri büyük üzüntüye sebep olmuştur.

Rahmetli Ekrem’e Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. -1 Eylül 1977, Sayı: 413-

————————–

V E F A T

Genç yaşta ülkeye büyük yararı dokunacağı sırada elim bir şekilde kaybettiğimiz değerli arkadaşımız Yalvaç’ın ender yetiştirdiği değerli gençlerimizden TZDK Şarkikaraağaç Şube Müdürü

M. EKREM KOMSUOĞLU’nu

Kaybetmiş bulunuyoruz. Üzüntümüz sonsuzdur. Merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Okul Arkadaşları

-1 Eylül 1977, Sayı: 413-

—————————–

Vefat ve Teşekkür

Ailemizin genç, güzide ve kıymetli varlığı, evladımız, ağabeyimiz, babamız, eşim, TZDK Şarkikaraağaç Şube Müdürü

M. EKREM KOMSUOĞLU’nu

Yakalandığı menhus hastalıktan kurtulamayarak genç yaşta kaybetmiş bulunuyoruz.

Bu derin acımızı bizzat gelerek, telefonla, telgrafla paylaşan eş-dost, hısım, akraba ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Babası Kamil Komsuoğlu, Annesi Adile Komsuoğlu, Eşi Hatice Komsuoğlu,

Kardeşleri Dr. Baki, İrfan, Gülizar ve Asuman Komsuoğlu,

Çocukları Tuncay, Metin ve Yaman Komsuoğlu,

Eniştesi Abdullah Döklü.          -1 Eylül 1977, Sayı: 413-

——————-

HALKBANKASI Müdürü ERCAN Atandı

Uzun zamandır ilçemizde başarılı hizmetler veren T. Halk Bankası Şube Müdürü Yavuz Ercan, geçtiğimiz hafta içinde aynı bankanın Sivas ili Şarkışla ilçesi şube müdürlüğüne atanmıştır.

İlçemizde göreve başladığından beri iyi çevre edinen ve sevilen Halk Bankası Müdürü Yavuz Ercan’ın ilçemizde kalması için halkımız, esnaf dernekleri ve tüccarlar imza toplamışlarsa da bu atama durdurulamamıştır.

Yeni Atama Yapıldı

Yavuz Ercan’dan boşalan Halk Bankası şube müdürlüğüne yine Sivas ili Şarkışla ilçesi şube müdürü Ziya Kaldı ilçemize atanmıştır.

Görev yerleri değişen her iki müdüre de yeni görevlerinde başarılar dileriz. -1 Eylül 1977, Sayı: 413-

————–

Müjde… Müjde…

İlçemizin artan ihtiyacını göz önüne alarak evrak, kitap, hattâ üç boyutlu cisimlerden, saniyede ve fevkalâde net olarak, en geniş boyda çıkarabilen, elektrostatik ve tam otomatik IES 552 marka bir FOTOKOPİ makinasını hizmetinize sunmuş bulunmaktayız.

Teşriflerinizi bekleriz.

Müracaat: ÖZYALVAÇ Matbaa – Kırtasiye – Bayilik

Hükümet Konağı Karşısı – YALVAÇ

-1 Eylül 1977, Sayı: 413-

———————

Zamlar ve Yokluklar Halkımızı Bezdirdi

Ülkemizde günden güne artan hayat pahalılığı ve bazı keyfi zamlar ile hükümetin tekel maddelerine yaptığı zamlar karşısında halkımız tedirgin hale gelmiştir.

Pek çok maddeye zam yapılacağı haberi günden güne yayılırken bazı esnaf, tüccar ve kuruluşlar kendi kendilerine zam uygulamaya başlamışlardır. Örneğin petrole zam yapılacağı sesi kulaklara ulaşırken otobüsçüler şehirler arası seyahat ücretlerine zam koymuşlardır. Öğrendiğimize göre şehirler arası seyahat ücretleri şöyledir.

Yalvaç- Akşehir: Eski fiyat 15 TL., yeni 20 TL. Yalvaç-Isparta: Eski fiyat 15 TL., yeni fiyat 20 TL., Yalvaç-Ankara: Eski fiyat 50 TL., yeni fiyat 75 TL., Yalvaç-İstanbul: Eski fiyat 70 TL., yeni fiyat 90 TL.’sı olmuştur. Diğer hatlarda ise tutturabildiğine ücret alınmaktadır. .          -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

————

Belediye Ekmek Fabrikasını Devraldı

İlçemizde birkaç yıl önce Belediyenin önderliği ve desteğiyle Hal içinde kurulan ekmek fabrikası, işletmecisi tarafından usule ve yasaya aykırı olarak başkasına devretmesi nedeniyle Belediyece duruma el konmuş ve fabrika belediyece devralınmıştır.

Bu arada fabrikada ekmek çıkarılmadığından Belediyece halkımızın ekmek ihtiyacını gidermek amacıyle Akşehir’den ekmek getirtip halkımıza dağıtmaya devam etmektedir.  -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

————-

MSP İlçe Kongresi Yapıldı

Takavcu İlçe Başkanı Oldu

Milli Selâmet Partisi’nin Yalvaç İlçe Kongresi 29 Ağustos 1977 Pazartesi günü yapılmıştır.

Çeşitli ülke ve parti meselelerinin görüşülüp konuşulduğu kongrede ilçe yöneticileri seçimi de yapılmıştır. Seçimler sonucunda Abdullah Takavcu ilçe başkanlığına seçilirken, başkan yardımcılığına ce teşkilat başkanlığına Mustafa Çalışkan, Sekreterliğe Muammer Aytuna, Saymanlığa Ergün Kirazlı, üyeliklere ise Kadir Fenerli, Yusuf Imızoğlu, Yakup Gökçer ve Bünyamin Şanlı seçilmişlerdir.

Eski MSP İlçe Başkanı Necati Karahan ise denetçiliğe seçilmiştir. -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

—————–

Geçen Yıl Kıyılan Öğretmenlerimiz Görev Yerlerine Döndü

Çeşitli şekillerde yalan ve talanla ilçemiz Körküler Kasabası’ndan geçen dönemde sürgün edilen öğretmenlerimiz Yalvaç TÖB-DER aracılığıyla Danıştay’a açtıkları davayı kazanmışlardır. Danıştay kararına sayın Vali bey de uyarak Talat Gök ve Haşim Şahin’i görev yerlerine vermiştir.

Öğretmenlerimizin verdikleri haklı mücadeleleri nedeniyle kutlar başarılar dileriz. -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

—————

Sümerbank’ın Ucuz Satışları Büyük İlgi Gördü

Her yıl alışıldığı gibi Ağustos ayında tenzilatlı satış yapan Sümerbank, bu yıl da ilçemizdeki satış mağazasında tenzilatlı satışlarını gerçekleştirmiş ve halkımızdan büyük ilgi görmüştür.

Artan hayat pahalılığı karşısında Sümerbank’ın bu tutumu halkımız tarafından memnunlukla karşılanmış olup ilgilere teşekkürlerini ifade etmişlerdir. -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

——-

HAC Seferine Kayıtlar Başladı

Bu yıl ki Hac Farizesini ifa için Hicaza gidecek hacı adaylarının kayıtlarına ilçemizdeki bazı firmalar tarafından başlanmıştır.

Gayrı resmi olarak edindiğimiz bilgiye göre ilçemizden Hac yoluna çıkacak kervanlar şöyledir:

Hacı Mustafa Göçmen, Hacı Mustafa Ekici (Tramoğlu), Hacı Aslan Akyıldız, Hacı Veysel Kutlu ve Erşan Yunak Turizm firmaları kayıtlarına başlamıştır. -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

————–

Fitre ve Zekât Nisbetleri Açıklandı

İlçemiz Müftülüğünce yapılan açıklamaya göre fitre ve zekât nisbetleri belirlenmiştir.

Sadaka-i Fıtır: Bağday ve Undan: 6 Tl., Arpadan: 7.75 Tl., Üzümden 33,50 Tl. ve Kuru Hurmadan: 100 TL.’dir.

Müftülüğün önerisi orta halli vatandaşların arpadan, zenginlerin kuru üzümden, diğerlerinin ise Buğday ve Un üzerinden ödemeleri şayanı tavsiyedir.

Zekât nisbetleri de, durum ve fiyatların değişken olması nedeniyle, zekat verecek olanların müftülüğe uğrayıp tavsiyeye göre verilmesi uygun görülmüştür. -5 Eylül 1977, Sayı: 414-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.