logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (3-10 Ekim 1977)

Belediye Başkanlığı Adayları Belirlenmeye Başladı

Başkan AKGÜN, Seçime Bağımsız Aday Olarak Girecek

11 Aralık 1977 Pazar günü yapılacak mahalli seçimlerde ilçemiz merkez Belediye Başkanlığı için siyasi partilerle birlikte bağımsız adayların isimleri de ortaya çıkmaya başlamıştır.

Söylentilere göre Adalet Partisi’nden İnşaat Mühendisi, Müteahhit Ertekin Durutürk, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Elektrik Teknisyeni ve Bayii Urhan Aydoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve MSP’den henüz aday isminin geçmediği gibi bu partilerin AP’nin adayı Durutürk’ü destekleyecekleri, bir ihtimale göre de sadece MHP’nin aday göstereceği söylentiler arasındadır.

Öte yandan halen Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yapan mevcut Başkan Süleyman Akgün’ün bağımsız olarak seçime gireceği duyuruldu. Bu arada geçen seçimde Başkan Akgün’ün seçime girdiği Demokratik Parti’nin Yalvaç Belediye Başkanlığı için aday göstermeyerek bağımsız olarak aday olacak Süleyman Akgün’ü destekleyeceği alınan bilgiler arasındadır. -10 Ekim 1977, Sayı: 419-

——————–

İlçe Seçim Kuruluna İlk Başvuru Bağımsız Adaydan

Aralık ayında yapılacak mahalli seçimlerde ilçemiz Merkez Belediye Başkanlığına bağımsız olarak katılacak adaylardan ilki İlçe Seçim Kuruluna resmi başvurusunu yaptı.

Alınan bilgiye göre ilk başvuruyu şoför Nuri Gürdal (Tateş) tarafından geçtiğimiz hafta içinde yapılmıştır. Bağımsız aday Gürdal, diğer partilerden bağımsız olarak gireceği seçimlerde herkesin oyuna talip olduğunu ve muhakkak kazanacağını belirtmiştir. -10 Ekim 1977, Sayı: 419-

—————————

Açığa Alınan Öğretmen de Sürüldü

Daha önce açığa alındığını bildirdiğimiz Tokmacık Kasabası İlkokulu Müdürü İshak Topak, Isparta Valiliğince sebepsiz yere açığa alındıktan sonra bu kez sürgün edilmek suretiyle kıyıma uğramış bulunmaktadır.

Çalışkanlığı ve becerisiyle kasabada başarıyla görev yapan ve kasaba halkınca sevilen okul müdürü Topak’ın uğradığı kıyım ve sürgün sebebinin belli olmamasına rağmen kayınpederinin CHP’li Belediye Başkanı oluşunun bu sürgünde etkili olduğu ve bu konuda da hakkında tahkikat açılışı gösterilmektedir.

Okul Müdürü İshak Topak hakkındaki bu işlem kasaba halkınca üzüntüyle karşılanmıştır. -10 Ekim 1977-Sayı: 419-

 

BAŞYAZI

ÜF BEE…

Hani TV’de bir reklam çıkar bir bankamız için. Reklamın film aktörü yaptığı küçük skecinde sakarlığının sonunda ‘’Tüh Bee’’ der ya bizde artık onun gibi sakarlıklar yapanlar karşısında ‘’ Üf Bee’’ der hale geldik.

Hem nasıl geldik, öyle bir geldik ki sıksanız canımız burnumuzdan çıkıverecek.

1. MC.nin ettikleri yetmezmiş gibi Allah birde başımıza sağ olsun 2. MC diye bir şey saldı ki ne durumlara düştük… Yokluklar bir yandan, pahalılık bir yandan, karaborsa, vurgun, sömürü, soygun, aklınıza insanlık dışı ne gelirse hepsinin mevcutta normal insan yaşamının hiç bir şekilde katlanamayacağı bir ortamda can çekişiyoruz.

Sanki bu dert çilelerimiz yetmezmiş gibi birde doğal afet bize uylamaz mı… Artık tak etti canımıza. Zaten ne zaman yandığı ne zaman söndüğü belli olmayan bir elektriğimiz vardı onu da Tanrı bize çok gördü ‘’Size müstahaktır ya kullarım” deyip günlerce karanlıkta bırakıverdi.

Karanlıkta kaldık hadi neyse. Daha kötüsü, elektrik kesintisinde güç bela görmeye çalıştığımız küçük zanaatımız, elektrikle çalışan işyerimiz birer eski harabeye döndü. Neredeyse baykuşlar tüneyecek.

Dükkân açamazsın, elektrik yok değirmen çalışmaz un öğütmezsin çarkın dönmez, dümenin dönmez; makinen soğumuştur elektriksiz çalışamamaktan. Fırının çalışmaz ekmek çıkaramazsın, dışarılardan ekmek gelir ak borsa – kara borsa, çaresiz alırsın evde çoluk çocuk için iki lokmalık…

Zaten bakımsız ve ücra olan ilçemiz, dostun düşmanın uğramaya üşendiği Yalvaç olur mu sana yokluklar, zamlar, pahalılıklar şehrinden sonra karanlıklar şehri.

Diri diri mezara gömdüler bizi. Meğer dört direk bir fırtınada yıkılmış. Mesele midir dört direk TEK için amma mesele oluyor bir yerde. Zaten doğru dürüst kısıntıyı uygulamaktan aciz bir TEK kalkar da sana dört direk için rahatını mı kaçırır. Olduğu zaman olur, der sıkıntıya gelemez…

TEK’in bu ağırdan almasını araştırır, üstüne gidilirse görülür ki Yalvaçlı kendi bünyesinden elemanları, Yalvaç’ın sanatkarlarını ve bulduğu her tür işçiyi sayısı otuzu bulmak üzere üç dört gün süreli ve geceli gündüzlü TEK’in emrine verir, kısa zamanda elektriğe kavuşulması için uğraşır. Şayet başarılır da elektrik koca ilçeye verilirse bu yazıyı da okuyabileceğiniz gazetemiz  basılabilecek ve aydınlığa kavuşulacaktır.

Artık “Üf bee…” dedirten devreye girdikten sonra ardından nelerin geleceği malumdur. Ne olur sayın halkımız sıkın az daha dişinizi, ‘üf bee, üf bee…’ dedirte dedirte işin cıvığını çıkarıp nihayet ‘’Oh Bee’’ dedirtecekleri günlerde yakındır.

Not: Bu konuda önemli yardımı dokunan belediyemizi ayrı bir yazımızla konu edeceğiz. Yalnız bir ricamız var bu kara günleri düşünerek sayın Belediyemizin bir jeneratör edinmesini ve bizleri ele güne muhtaç olmaktan kurtarmasını isteriz. -3 Ekim 1977, Sayı: 418-

————————-

Zamlı Demir Çimento Karaborsada

Son gelen zamdan nasibini alan inşaat malzemelerinden demir ve çimento gerçek fiyatından kat kat fazla satılmasına rağmen halen bulunamamaktadır.

Zamdan sonra bir de yokluk ve karaborsanın eklenmesi üzerine halkımız güç bela demir çimento bulabilmektedir. İlgililerin konuya derhal el koymalarını yokluk ve karaborsa ile mücadele etmelerini dileriz. -3 Ekim 1977, Sayı: 418-

 

———————

CHP’de Adaylık Başvuruları Başladı

Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi Üyeliği, İl Genel Meclisi üyelikleri için 11 Aralık1977 Pazar günü yapılacak mahalli seçimlerde aday olabilmek üzere siyasi partilere başvurular başlamıştır.

Adaylık başvurularının en çok olduğu parti olan CHP’den alınan bilgiye göre ilçemizde merkez dahil 9 belediyelik için geçen seçimlere nazaran çok fazla başvuru olduğu bildirilmiştir.

İlçe Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, başvuruların son gününün 1 Kasım akşamına kadar olacağı ve 6 Kasım tarihinde ön seçim yapılacağı belirtilmiştir. Bugüne kadar belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve il genel meclisi olmak üzere muhtelif adaylıklar için 500 civarında vatandaşımız başvuruda bulunduğu belirtilmiştir. -10 Ekim 1977, Sayı:419-

——————-

Garip Ama Gerçek

BİR TELGRAF 47 GÜNDE YERİNE ULAŞTI

Gariplikler ülkesi olduğumuzu bilirdik amma ilçemizin de buna uyacağını hiç hatırımıza getirmezdik.

Edinilen bilgiye göre, ilçemiz Hisarardı köyünden Adil Şenol adlı bir vatandaşımız, bir acil olay için ilçe dışında bulunan oğluna 4.8.1977 tarihinde acele bir telgraf çeker.

Ancak 4.8.1977 tarihinde çekilen telgrafın aynı gün ya da en geç bir gün sonra oğlu Osman Şenol’a ulaşması gerekirken söz konusu telgrafın 47 gün sonra yani 19.9.1977 günü eline vardığı öğrenilmiştir. Bunun üzerine PTT’nin bu garip tutumu bir dilekçe ile vatandaşımız tarafından ilgililere bildirilmişse de olay üzerinde fazla durulmadan PTT tarafından geçiştirilmek istenmiştir.

Bu konuda PTT yetkililerinin dikkatini çekerken halkımızla da daha fazla alay edilmesine izin verilmemesini, herkesin işini zamanında yapması konusunda dikkatle davranmasını dileriz. -10 Ekim 1977, Sayı: 419-

—————————-

 

TEŞEKKÜR

Ani rahatsızlığım ve araciğer ameliyatımla derhal yakından ilgilenip beni sağlığıma ve dostlarıma kavuşturan SSK İstanbul Beyoğlu Hastanesi 1. Hariciye Servisi Hekimlerinden:

Op. Dr. Mehmet Fahri Eskiyerli’ye,

Op. Dr. Mehmet Güney’e

Dr. Asistan Hikmet Recep Evci ’ye,

Dr. Asistan Süleyman Doğancı’ya ve

tüm Hastane personeli, hemşire ve yardımcılarına aleni teşekkürü bir borç bilirim.

H.Edip BERKÜN

Eski Yalvaç Belediye Başkanı

-10 Ekim 1977, Sayı: 419-

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.