logo

reklam

Yalvaç Devlet Hastanesi, Bebek Dostu Hastane

Bebek Dostu olan Yalvaç Devlet Hastanesi, tekrar yapılan değerlendirmenin ardından yeniden “Bebek Dostu Hastane” olarak tescillendi.

Bebek dostu hastane, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak doğum hizmeti verilen hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamayı amaçlayan bir uygulama.

Yalvaç Devlet Hastanemiz bu koşulları sağladığı ve gerekli koşulları yerine getirdiği için 16 Ekim 2018 tarihinden bu yana bebek dostu hastane olarak hizmet vermekteydi.

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı birimi Çocuk, Ergen, Kadın, Üreme Sağlığı birimi tarafından her yıl yapılan değerlendirmeler bu yıl 23 Ekim 2024 tarihinde yapıldı ve hastanemizin bebek dostu hastane olduğu değerlendirme sonucunda tekrar tescillendi.

Konuyla ilgili olarak Yalvaç Devlet Hastanesi’nden verilen bilgide, “Hastanemizde annelerin ve bebeklerin rahatlığı ön planda tutulmakta olup anne sütü teşvik edilmektedir. Hastanemiz gebe okulu, emzirme danışma polikliniği, çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniği, kadın hastalıkları ve doğum polikliniği, doğumhanemiz başta olmak üzere tüm hastane personelimiz bebek dostu hastane koşullarına uyum içinde çalışmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Kamuoyunda son günlerde özel hastanelerde yaşanan skandal haberleri tartışılırken, hastanemizin olumlu haberlerle gündeme gelmesi memnuniyet yaratıyor.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.