logo

reklam
15 Eylül 2024

Isparta’da Sorgum Sudan Otu Melezi Hasadı Yapıldı

Isparta’da 1000 dekar alanda ekimi yapılan % 75 hibe destekli sorgum sudan otu melezi hasadı yapıldı.

Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere dağıtımı yapılan Sorgum Sudan Otu Melezi yem bitkisinin; Isparta’da toplamda 1000 dekar alanda ekiliş ve hasadı gerçekleşti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda; “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından 2024 yılı üretim sezonu için Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında temin edilen % 75 Hibeli 5 ton Sorgum Sudan Otu Melezi Tohumu 22 Mart 2024 tarihinde İlçe Müdürlüklerimizce üreticilerimize teslim edilmiştir.

Sorgum Sudan Otu Melezi yem bitkisinin; Keçiborlu, Uluborlu, Eğirdir, Şarkikaraağaç, Yenişarbademli ve Yalvaç ilçelerimizde toplamda 1000 dekar alanda ekiliş ve hasadı gerçekleşmiştir.
İlk defa tarlasına Sorgum Sudan Otu Melezi Tohumu eken çiftçilerimiz 3-4 biçim yaptıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Sorgum Sudan Otu, kuraklığa toleransı silajlık mısıra göre yüksek olan, silajlık veya kuru / yeşil ot olarak tüketilebilen, yaklaşık dekara 8-12 ton verimi olan protein ve besin değeri yüksek bir yem bitkisi olarak dikkat çekmektedir.

İlimiz iklim koşullarına oldukça iyi uyum sağlamış olan bu yem bitkisi, ikinci ürün olarak da ekilebilmekte olup, genellikle Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilmektedir.

2025 yılı üretim sezonu için TAKE projesi kapsamında, % 75 hibeli Sorgum Sudan Otu Melezi Tohumunun üreticilerimize dağıtımı planlanmaktadır. Çiftçilerimize bol ve bereketli kazanç getirmesini dileriz” denildi.​

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.