logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (25 Temmuz-1 Ağustos 1977)

Yalvaç Belediyesine 5 Milyon Yardım Sağlandı

Kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Ecevit hükümetince yardıma muhtaç ve yatırımcı belediyelere Maliye Bakanlığı’ndan 5 milyon lira karşılıksız ve faizsiz yardım yapıldığı açıklanmıştır.

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz günlerde bu yardımı almak amacıyla giden Belediye Başkanı Süleyman Akgün Ankara’dan 5 milyonluk yardımın alındığını ve önümüzdeki günlerde bu paranın transfer edileceğini söylemiştir. -25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

CHP İlçe Sekreteri Özgül, Milletvekili Özsüt’le Görüşmek Üzere Ankara’daydı

CHP İlçe Sekreteri Ruşen Özgül, bazı memleket sorunlarını görüşmek ve ilçemize hükümet katkısı sağlamak amacıyla CHP Milletvekili Hüseyin Ş. Özsüt ile görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde beraberinde CHP İlçe Denetçisi Avukat İsmail Akyürek olduğu halde Ankara’ya gitmişlerdir.

Ankara dönüşü açıklama yapan CHP İlçe Sekreteri Özgül, “Değerli milletvekilimiz Özsüt’ten tüm Yalvaç halkımıza selam, sevgi ve saygılar getirdim. İlçemiz sorunları için dikkat ve titizlikle eğileceğini ve hakettiği hizmetleri halka ulaştırmak için uğraş verdiklerini belirtmiş bulunan Özsüt, Yalvaç sorunlarının kısa zamanda kişisel girişimleriyle de giderilmeye çalışacağını belirten milletvekilimizle görüşmemizden ilçemiz adına umutlu olarak döndük” demiştir.-25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

Askerlik Yoklamaları Başladı

Askerlik çağına ulaşmış ilçemiz gençlerinin ikinci yoklamalarına geçtiğimiz haftadan itibaren başlanmıştır.

Yaklaşık olarak bin civarındaki gencimizin yoklamaları askerlik şubesince yapılmaktadır.-25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

Jandarma Birlik Komutanlığına Atama Yapıldı

J. Komutanı Özgür Görevine Başladı

Kısa bir süre önce ilçemizde görevli iken başka yere atanan jandarma görevlilerinin yerine geçtiğimiz hafta yeni bir atama yapılmıştır.

İlçemize atanan ve geldiği yerde başarılı görev yaptığı haber alınan ve ilçemizde de başarılı hizmetler vermesi beklenen J. Kd. Baş Çavuş Yusuf Özgür ilçemize gelerek görevine başlamıştır.

İlçemizde de başarılı olacağına inandığımız yeni jandarma komutanına hoş geldiniz der, başarılar dileriz. -25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

Adli Tatil Çarşamba Günü Başladı

Her yıl mutat olduğu veçhile bu yılda ülkemizde ve ilçemizde adli tatil 20 Temmuz Çarşamba günü başlamıştır.

Zaten hâkim kadrosu eksik olan ilçemiz adliyesinde şu anda hiçbir hâkim izinli olarak ayrılamamıştır. Yeni atanan üç hâkimden birisi buradaki görevine başlamış diğer hâkimlerimiz ise nöbetçi olarak ilçemizden ayrılamamışlardır. -25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

Kim Ne Kadar Vergi Ödedi? (Geçen sayıdan devam)

Tevfik Ülker- Lokantacı: 315

Şenay Ülker- Lokantacı: 447

H.Şükrü Pekmezci- Avukat: 1255

Ali Dağlı- Halıcı: 1550

Ramazan Karahan- Dişçi: 6955

Tayyip Yıldırım- Dişçi: 3355

Mehmet İnce- Keresteci: 1890

Ziya Kurucu- Bakkal: 465

Bekir Gülsoy- Bakkal:1915

Ramazan Gülsoy- Bakkal: 1365

Musa Yıldırım- Halıcı: 700

Kamil Yurtsever- Mutfak Eşyası Sat.: 320

Bayram Ayvaz- Nakliyeci: 100

Emin Bıyıklı- Bakkal ve şekerci: 530

Mehmet Karcı- Kahveci: 460

Mustafa Çallıoğlu- Kiremit imalatçısı: 410

Hikmet Kodaloğlu- Nakliyeci: 3610

Eflatun Kodal- Marangoz: 1505

İbrahim Gönül- Bakır ve Alım Sat.: 2405

Ali İhsan Kolkanat- Bakır ve Alım Sat.: 2405

Mustafa Açıkgöz- G.M.S. İradı: 785

Rıfat Zeybek- Nakliyeci: Vergisiz

İsmail Gökkaya- Kavaf: 285

Burhan Ayvaz- Nakliyeci: Vergisiz

Ekrem Şenol- Nakliyeci: 650

Zekeriya Arıkan- Berber: 165

Mustafa Çavdar- Nakliyeci: 360

Süleyman Çarkıcı- Nakliyeci: Vergisiz

Türk lirası vergi ödemişlerdir.          (Devamı var)

-18 Temmuz 1977, Sayı: 407-

 

Kazım Aşık İstifa Etmediğini Belirtti

Yalvaç Belediye Meclisi DP.li üyelerinden Kazım Aşık daha önce belediye hoparlöründen ilan edildiği gibi DP’den ayrılıp AP’ye geçmediğini, uğraşında DP saflarında devam ettiğini kamuoyuna duyurmuştur.

Kendisini alet ederek saflarına çekmek isteyenleri de kınayan Belediye Meclisi üyesi Kazım Aşık uğraşına DP saflarında ve çalışkan Belediye Başkanı Akgün’ün yanında devam edeceğini halkımız duyurmuştur. -25 Temmuz 1977, Sayı: 408-

 

Yalvaç Senirkent Yolu İnşaatı Hızla Sürdürülüyor

Uzun yıllardır bir dert haline gelen Yalvaç – Senirkent yolu nihayet ele alınmış ve süratle inşaatına devam edilmeye başlanmıştır.

Edindiğimiz gayrı resmi bilgiye göre yolun Senirkent – Kumdanlı arası asfaltlanması bu yaz mevsiminde biterken geri kalan kısmı yani Kumdanlı – Yalvaç arasında stabilize işleri sona erecektir.

Yalvaç Senirkent yolunun süratle ele alınması halkımız arasında memnunluk yaratmış, halkımız bu yol üzerinde eğilen ilgililere teşekkür etmiştir.- 1 Ağustos 1977- Sayı: 409-

 

Yeni İlk Okul Binası İnşaatı İhale Edildi

Merkezde yetersiz durumda olan ve bazı okullarda çift öğrenim yapılan ilkokullarımızın durumu göz önüne alınarak ilçemizde altıncı merkez ilkokulu binasının inşaatı geçtiğimiz hafta içinde ihale edilmiştir.

Belediyenin Pazar Mahallesi civarında okul yeri olarak hibe ettiği yerde yapılacak ilkokul inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacağı ve muhtemelen ders yılı ortasında inşaatının sona ereceğini belirtilmiştir.-1 Ağustos 1977, Sayı: 409-

 

Sümerbank Hazır Giyim Reyonu Açılıyor

Kısa bir süre önce açılıp halkın ilgisini büyük ölçüde çeken Sümerbank alım satım mağazası bu kez aynı binada ikinci katı kiralayarak hazır giyim reyonunu açmak için hazırlıklara girişilmiştir.

Hazır giyim reyonunun en kısa zamanda açılacağı ilgililerce açıklanmıştır. -1 Ağustos 1977, Sayı: 409-

 

İstifa Eden Bir Üye Daha Geri Döndü

Geçtiğimiz hafta içinde Yalvaç merkez Belediyemizin DP sine mensup ve istifa eden 4 üyesinden birisi daha yuvaya yani DP saflarına dönmüştür.

Dört arkadaşıyla bir birlikte DP meclis üyeliğinden istifa edip AP saflarına geçen üyelerden birisi olan Ali Osman Ergül de istifasını geri alarak yeniden DP saflarında mücadele vermek üzere belediye başkanlığına başvurmuştur.

Ergül’ün yeniden iltihakı ile Belediye meclisinde son durum DP 7, CHP 4, AP 7, MSP 4 şeklinde oluşmaktadır. -1 Ağustos 1977, Sayı: 409-

 

Ziraat Mühendisliği Yeni Yerine Taşındı

Uzun yıllardır Hükümet konağında görev yapan Ziraat mühendisi yeni hizmet binası olarak kiralanan Belediye iş hanının daha önce T. Halk Bankası lojmanı olarak kullanılan bölümüne taşınmıştır.

İlçemizde bundan böyle Ziraat Mühendisliği hizmetleri bu binadan yönetilecektir. -1 Ağustos 1977, Sayı: 409-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.