logo

reklam

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (23-30 Mayıs 1977)

Milletvekili Aday Listeleri Açıklandı

5 Haziran 1977 seçimlerine katılacak partilerin ilimizden gösterecekleri milletvekili adayları kesin olarak açıklanmış ve ilçe seçim kurulunca ilan edilmiştir.

Yapılan açıklamaya göre:

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Isparta Milletvekili adayları:

1- Hüseyin Ş. Özsüt, Yük. Müh. Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Eski Genel Müdürü, Sütçülerden 2- Ali Bal, Avukat – CHP Yalvaç Eski İlçe Başkanı, 3- Ethem Beydoğan, Muhasebeci ve Kooperatifçi  – CHP Ş.Karaağaç Eski İlçe Başkanı, 4- Kemal Yalçın, İç İşleri Bakanlığı Başmüfettişi.

AP (Adalet Partisi) Isparta Milletvekili adayları:

1- Süleyman Demirel, Y. Müh. – Başbakan ve AP Genel Başkanı 2- Yakup Üstün, Diyanet İşleri 2. Başkanı, 3- Yusuf Uysal, Avukat – Isparta Milletvekili 4- M. Sait Bilgiç, Avukat – Eski Isparta milletvekili.

CGP (Cumhuriyetçi Güven Partisi) Isparta Milletvekili adayları:

1- Yaman Yalçın, İşçi, 2- Meliha Gözden, Emekli Öğretmen, 3- M. Ali Öz,Halıcı, 4- Yalçın Türk Dörter, Emekli Asb.

DP (Demokratik Parti) Isparta Milletvekili adayları:

1- Hüseyin Avni Özbek,Em. Öğretmen, 2- Şahin Bahçıvan,Tüccar, 3- Neşet Erman, Sendikacı, 4- Enver Demirer,Em. Asb.

MSP (Milli Selamet Partisi) Isparta Milletvekili adayları:

1- Muammer Dolmacı, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı 2- Mehmet Ayyıldız, İlahiyatçı, 3- Osman Kartal, Em. Orman Md., 4- Hakkı Göktaş, Em. Orm. Md. V.

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Isparta Milletvekili adayları:

1- Muammer Burdurlu, Hukukçu – PTT Müfettişi, 2- Kamil Tortop, Em. Alb., 3- Kahraman Kalaycı, Em. Asb., 4- Osman Erşan Süngü, Em. Öğretmen.

Açıklanan listelere göre partilerimizden gösterilen adayların arasında ilçemizden çok sayıda aday bulunması nedeniyle Yalvaç şansı en fazla olan ilçe olarak görülmektedir. CHP’den Ali Bal, AP’den Yusuf Uysal, MSP’den Osman Kartal ve MHP’den Muammer Burdurlu ile Kahraman Kalaycı Yalvaçlı adaylarımızdır.  -23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

—————-

Kim Ne Kadar Vergi Ödedi

(Geçen Sayıdan devam )

Hasan Basri Sönmez                    Çırçır top imalatçısı            15. 790

İsmail Akyürek                              Avukat                                   15.110

Hüseyin Avni Aslan                      Avukat                                   14. 050

Necati Kurucu                                Çırçır top imalatçısı             13. 865

Ziya Küçük                                     Manifaturacı                          13. 150

Metin Yamaç                              Yün, yaprak tüccarı                13. 115

Orhan Aydoğan                          Buzdolabı vs. sat.                   12. 975

Ali İhsan Gökkaya                      Kavaf                                         12. 100

Sadık Dülgerbaki                        G.M. S. İradı                              11. 365

Necati Arkılıç                              Eczacı                                        10. 910

Abdullah Çetinkaya                  Debbağ                                       10. 735

Hasan Kahramanca                  Nakliyeci                                    10. 715

Talat Şanlı                                  Nakliyeci                                     10. 455

Metin Şen                                  Halı ipi satıcısı                            10. 350

Şerafettin Baş                           Nakliyeci                                      10. 175

Mehmet Demirkılınç               Yağ imalatçısı                              10. 140

-23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

————-

Hisartaş Fabrika Arazisinin Tapusu Alındı

Bundan birkaç yıl önce ilçemizdeki bazı müteşebbis ve Avrupa’da çalışan işçi hemşerilerimizce kurulan Hisar Deri ve Metal Sanayii A.Ş. kısa adıyla HİSARTAŞ tarafından kurulumu gerçekleştirecek olan fabrika arazisinin tapusu geçtiğimiz hafta içinde alınmıştır.

Hisartaş’a ortak olarak en büyük hisse ile iştirak eden Yalvaç Merkez Belediyesi’nce sözkonusu arazinin tapusu ilgililerce işlemler yapıldıktan sonra alınmıştır.

Konuyla ilgili olarak aldığımız bilgiye göre ilk kurulacak Toprak Sanayii (Tuğla- Kiremit) fabrikasının temeli önümüzdeki Temmuz yahut Ağustos ayı içinde atılacak ve fabrika üretime önümüzdeki ilk baharda faaliyete geçecektir. -23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

————————–

Dedeçam Köyümüzdeki Öğretmenlere Saldırı

İlçemize bağlı Dedeçam köyünde ilkokul öğretmenlerine sözle saldırılar olmuş ve durum, ilgili mercilere aktarılmıştır.

Yoğunlaşan MC Hükümeti yanlısı kişilerin baskılarıyla Dedeçam’da görevli öğretmenlere geçtiğimiz hafta içinde gece geç vakitlerde sözle saldırılar olmuş, meçhul kişilerce “Komünist öğretmenler köyümüzden de defolun’’ sözleri ve küfürlerle hakaret edilmiştir. Ayrıca diğer günlerde ise köyde yine bazı kişilerin etkisiyle meçhul kişilerce geceleri köy içinde devamlı tabanca atışları yapılmakta ve öğretmenlerle CHP’lilere gözdağı verildiği haber alınmıştır.- 23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

———————

Adliyemizde Yeni Atamalar

İlçemiz adliye teşkilatında bazı yeni atamalar olmuş buna göre Hukuk Mahkemeleri mübaşiri Bekir Şahin Asliye Hukuk Mahkemeleri Zabıt kâtipliğine atanırken Adliye müstahdemlerinden Ali Koyutürk mübaşirliğe, gardiyanlar Abdullah Özek Ceza Mahkemeleri mübaşirliğine, Hakkı Saruhan da Hukuk Mahkemeleri mübaşirliğine atanmıştır.-23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

——————

CHP Açık Hava Mitingi Bugün Yapılıyor

5 Haziran 1977 seçimleri için başlayan propaganda dönemine gerekli önemi veren CHP, ilimizde yoğun çalışmalara girişmiş bulunmaktadır. İl Örgütünün önderliğinde tüm ilçe örgütleri köy köy mahalle mahalle dolaşarak propagandalarını sürdürmektedirler.

Alınan bilgiye göre, Yalvaç CHP örgütü bugün ilçemizde büyük bir miting düzenleyecektir. Bugün saat 14.45’te başlayacak mitinge konuşmacı olarak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Konya Milletvekili Mustafa Üstündağ, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Çakmur ve CHP Milletvekili adayı Emekli Hava Orgenerali İrfan Özaydınlı katılacaklardır.

Çevre il ve ilçe CHP örgütlerinin de büyük bir çoğunlukla katılacağı CHP’nin açık hava mitinginin büyük ilgi göreceği olacağı ilgililerce açıklanmıştır.

—————

YALVAÇ – AKŞEHİR Yolu Yapımına Başlanıldı

Yıllardır yolsuzluğun acısını derinden hisseden ilçemizi dış dünyaya bağlayacak Yalvaç – Akşehir yolunun açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

Bayındırlık Bakanlığı’nın aldığı bir karara göre ilçemiz için de büyük önem arz eden ve Devlet yolları ağına dahil edilen Yalvaç –Akşehir yolunun açılma çalışmalarına Hisarardı köyümüz üzerinden başlanmış bulunmaktadır.

Edinilen bilgiye göre ilçemiz Hisarardı köyünden Akşehir ilçesinin Nadir köyüne inecek Akşehir yolunun 30 kilometre uzunluğunda olacağı ve önümüzdeki yaz ayları sonunda ulaşıma açılacağı ilgililerce açıklanmıştır.- 30 Mayıs 1977, Sayı: 400-

—————-

CHP Adayı Saldırıya Uğradı ve Yaralandı

Geçtiğimiz Perşembe günü Eğirdir’de düzenlenen CHP mitingine katılmak için Eğirdir’e giden Yalvaç CHP ekibi ve CHP Milletvekili adayı Av. Ali Bal, dönüşte Gelendosta bağlı Yeşilköy sınırları civarında satılık, kiralık MC (Milliyetçi Cephe) militanlarının saldırısına uğramışlardır. CHP Isparta Milletvekili adayı Av. Ali Bal ayağından, konvoy şoförlerinden Halil Görmez, yüzünden ağır şekilde yaralanarak olay yerinden yaralı halde adeta kaçarak uzaklaşmışlardır.

MC’nin satılık askerlerince saldırıya uğrayan CHP’liler, olay hakkında, canlarını zor kurtardıklarını belirttikten sonra “buna rağmen bundan sonra da sükûnet içinde seçim gezilerimizi yapacağız, bize saldıranları aldatanlar utansın, gerçek halk iktidarında bunların hesabı sorulacaktır’’ demişlerdir.          -30 Mayıs 1977, Sayı: 400-


S. Demirel Yalvaç’a Geldi ve Gitti

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Süleyman Demirel çıktığı Isparta gezisinde Perşembe günü ilçemize de uğramış ve sönük bir şekilde yapılan toplantıda yaklaşık bin beş yüz kişiye telaş içinde hitap etmiş, bu sırada halkımızın “Halkçı Ecevit, Katil İktidar’’ diye slogan atmasıyla konuşmasını kısa keserek Yalvacı alel acele terk etmiştir.

Seçime Isparta adayı olarak katıldığı sürece Isparta’ya bugüne kadar hiç uğramayan Demirel’in Isparta’da uğrayacağı kayıpları telafi edebilmek için yaptığı ilçe gezilerinde olumlu sonuçlar alamadığı gözlerden kaçmamaktadır.-30 Mayıs 1977, Sayı: 400-

——————–

Müzemiz Müdürlük Oldu

Kuruluşundan bugüne kadar memurlukla idare edilen Müzemiz, Kültür Bakanlığı’nın onayıyla kadrosu tamamlanarak müdürlük haline getirilmiştir.

Kadrosunda bir müdür, iki asistan, bir memur olup, müdür olarak kurulan Yalvaç Müzesi’nin idare işlerine bakan ve geçen yıl Batı Almanya’nın Trier şehrinin Landes Müzesinde restorasyon kursunu başarı ile bitiren, müzenin eski asistanlarından Arkeolog Özdemir Koçar atanmıştır. -30 Mayıs 1977, Sayı: 400-

—————

Başbakan Demirel Hakkında Soruşturma Açılması İçin Harekete Geçildi

Geçtiğimiz Perşembe günü ilçemize gelip propaganda konuşması yapan Başbakan ve AP Genel Başkanı Süleyman Demirel’in 298 sayılı seçim yasasına aykırı hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılması için Adalet Bakanlığı’na telgraf çekilmiştir.

Demirel, ilçemize Perşembe sabahı saat 9.00 da kapalı salon toplantısı yapması gerektiği halde izinsiz ve yasaya aykırı bir şekilde saatini geçirmiş, bir başka partinin propaganda saatinde açık hava toplantısı yapmıştır. Sayın Demirel’in Başbakan olduğu halde yasaları çiğnercesine yaptığı bu toplantıdan dolayı hakkında soruşturma açılması için gerekli şikâyetler yapılmıştır.

Bu arada ilçe seçim kurulu ve suç işlendiği halde harekete geçmeyen Yalvaç C. Savcıları hakkında şikâyet telleri ilgili mercilere çekilmiştir. Durum ilçemizde merakla beklenmektedir. -30 Mayıs 1977, Sayı: 400-

————————

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlandı

Ülkemizin bağımsızlığı için İstanbul’dan yola çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlattığı yer olan Samsun’a ayak basışının 58. Yılı tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

Günlerdir hazırlığı yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız,  orta dereceleri okullarımızın spor gösterileri başta olmak üzere ilçemiz Bayram alanında çeşitli törenlerle geçtiğimiz Perşembe günü kutlanmıştır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 58. Yılında yüce ulusumuza hayırlı olmasını dileriz. -23 Mayıs 1977, Sayı: 399-

————————

Av. Akyürek ve Av. Özkan İddialı:

CHP Isparta’dan 2 Milletvekili çıkaracaktır

5 Haziran 1977 Milletvekili seçimlerinde ilimizden hangi partinin ne kadar milletvekili çıkaracağı büyük merak konusu haline gelmiş bulunmaktadır.

Kendileriyle konuyla ilgili olarak görüştüğümüz CHP Yalvaç İlçe Örgütü Eski Başkanı ve halen CHP Parti Denetçisi Avukat İsmail Akyürek ile CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Bürosu şefi Avukat Cemal Özkan iddialı konuşmuşlardır.

Akyürek ve Özkan’ın belirttiklerine göre; “Isparta halkı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir patlama yaparak elde edeceğimiz seçim başarısı ile CHP olarak ilimizden iki Milletvekili çıkaracağız, diğer iki milletvekilliği ise AP’nin olacaktır” demişlerdir.- 30 Mayıs 1977, Sayı: 400-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.