logo

reklam
01 Haziran 2024

Hemşehrimiz Sönmez’den gazetemizi ziyaretinde önemli açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili, hemşehrimiz Hasan Basri Sönmez, bir dizi temaslar için geldiği ilçemizde gazetemiz bürosunu ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyaretinde ilk olarak ulusal gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sönmez, Türkiye’nin jeopolitik ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmeler cereyan ediyor. Özellikle Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler bizi oldukça yakında ilgilendiriyor. Bu zor coğrafyada ayakta durmak için hep güçlü olmak zorundasınız. Malum ekonomik sıkıntılar da bir yandan mücadele edilmesi gereken bir husus. Bu süreçte, Cumhur İttifakı olarak gerçekçi ve ayağı yere basan politikalarla, Türkiye’yi güçsüz göstermeye çalışanlara inat dimdik ve kuvvetli bir şekilde yürümeye devam ediyoruz, edeceğiz.” dedi.

TBMM’deki çalışmaların odağında bu önemli ulusal ve uluslararası meseleler yer alsa da bölgemizin sorunlarını da bire bir takip ettiklerini belirten Sönmez, “Isparta’mızın çözülmesi gereken önemli sorunları her zaman gündemimizde ve takibimizdedir. Yalvaç’ımızın sorunlarını da ilçe başkanımızla birlikte bire bir takip ediyor ve çözüm üretme konusunda her türlü girişimlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

İlk olarak sorduğumuz Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili olarak Milletvekilimiz Sönmez, “Konuyu milletvekili olduğum günden bu yana yakından takip ettiğime hepiniz şahitsiniz. Yalvaç OSB için önemli bir sorun olan yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili belirsizlik ve engelleri ortadan kaldıran bakanlık yazısını geçen hafta kamuoyuna duyurmuştuk. Bir yıldan uzun zamandır süren bu sürecin sonundaki olumlu gelişmeyle, süreç yeniden kaldığı yerden devam ediyor. Yalvaç Kaymakamımız Haluk Şimşek’i ziyaret ederek bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bakanlık yazısının ardından imar planı revize işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Sayın kaymakamımız birkaç ay içerisinde bu konuyu halletmeyi hedeflediklerini belirtti. Ondan sonra yatırımcıya arazi tahsisinin önünde hiçbir engel kalmıyor. O aşamadan sonra da OSB ortaklarıyla konu değerlendirilerek inşallah Yalvaç OSB’de yatırım yapmak isteyen firmalarımıza tahsis yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde kaymakam beyin başkanlığında bir toplantı yapmaya da karar verdik. İnşallah Yalvaç OSB’ de yatırımcının önünde hiçbir engelimiz kalmamıştır. Ben yine her aşamada gerekli desteği verecek ve her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğim. Çünkü Yalvaç OSB sadece ilçemiz için değil, tüm bölgemiz için önem taşıyan bir projedir, inşallah hükümetimizin yerli ve milli üretim hamlesine ilçemiz de en güçlü şekilde katılacaktır.” dedi.

Sorumuz üzerine, Eğirdir-Gelendost-Yalvaç ayrımı duble yoluyla ilgili de bilgi veren Milletvekilimiz Sönmez, konunun takipçisi olduklarını ve herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Yalvaç’taki üniversite yatırımlarını da yakından takip ettiklerini belirten Hasan Basri Sönmez, “Hem SDÜ hem de ISUBÜ yönetimleriyle sürekli istişare halindeyiz. Üniversitelerimizin gelişimi için gereken her türlü desteği veriyoruz. Buradan Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuza yeni bir bölümümüze öğrenci alımının gerçekleşeceği müjdesini de sizlerin aracılığıyla vermek istiyorum. Yalvaç’ta uzun yıllar önce büyük yatırımlar yapılarak kurulan ve çok sayıda öğrenci yetiştirilen, ancak öğrenci tercihinin düşmesi nedeniyle kapatılan Giyim Üretim Teknolojisi programının yeniden açılışı teklifini takip ettik ve olumlu şekilde sürecin sonuçlandığını haber aldık. Program bu yıl tercih kontenjanında yer alacak ve 25 öğrenci alımı yapılacak. Başka teklifler getirildiğinde de onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Bölge tarımı için önem taşıyan kapalı sulama sistemi projesiyle ilgili sorumuza da, “Eğirdir gölümüzün korunması ve çiftçimizin güçlendirilmesi için son derece önemli olan Yalvaç basınçlı sistem sulama yapımı, Gelendost basınçlı sistem sulama yapımı, Hoyran basınçlı sistem sulama yapımı, Aksu Yılanlı basınçlı sistem sulama yapımı 2024 yatırım programına alınmıştı. Bu yatırımlarla ilgili olarak yürüyen süreç planlandığı gibi devam etmektedir. Zira bu yatırımlar üreticilerimiz için olduğu kadar Eğirdir Gölümüz için de büyük önem taşıyor. Biliyorsunuz Eğirdir Gölü için başka bir kaynaktan su aktarımı projemizi de yatırım aşamasına getirmiştik. Bu konuyla ilgilenmeyi sürdürüyorum. İnşallah program çerçevesinde yatırımlar birer birer hayata geçecektir.” dedi.

İlçemizde depreme dayanıksızlık nedeniyle yıkılan ve güçlendirme bekleyen okullarla ilgili sorumuz üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur’dan bilgi alan Sönmez, “İlçemizde çok sayıda okulda depreme dayanıksızlık nedeniyle sorun yaşandı. Bazı okullarımız ne yazık ki ikili eğitimle devam ediyor. 6 Şubat depremi ve tasarruf tedbirleri nedeniyle şu dönemde en az bir yıl yeni bir okul yapımı ve güçlendirme yapılmasının planlanmadığını öğrendim. Ancak, bu yılın sonunda yeniden bir değerlendirme yapılacak, bu süreçte en azından Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulumuzun yapımı için girişimlerde bulunacağız.” dedi.

Hastanemizin yeni ek binasının yapımını da takip ettiklerini belirten Sönmez, “Hastanemizin her türlü ihtiyacını da yakından takip ediyoruz.” dedi.

Gazetemizin Yalvaç siyaseti ve sosyal hayatı için sunduğu katkıların yadsınamaz olduğunu belirterek, “Memleketimiz için önemli meselelerin gündeme getirilmesi ve gündemde kalması için verdiğiniz çabalar çok kıymetli. Yarım asırdan bu yana ilçemiz için karşılıksız şekilde verdiğiniz bu çaba takdire şayan. Bir siyasetçi olarak sizlere teşekkür ediyor, memleket için verdiğiniz bu mücadelede her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” dedi.

Biz de değerli milletvekilimiz ve hemşehrimiz Hasan Basri Sönmez’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.