logo

reklam
19 Mayıs 2024

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün KurtuluşSavaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, hafta boyunca yapılan etkinlikler ve bugün yapılan bayram töreniyle kutlandı.

15 Mayıs Çarşamba gününden itibaren başlayan kutlama etkinlikleri, bugün Anlatan Meydan’da yapılan çelenk sunma töreninin ardından Yalvaç Şehir Stadında yapılan programla devam etti.  İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programından  sonra akşam saatlerinde yapılacak bir konserle kutlamalar sona erdi.

19 Mayıs Pazar günü kutlamaların ilki Anlatan Meydanında çelenk sunumuyla gerçekleşti.

Anlatan Meydanındaki çelenk sunma törenine Kaymakam Haluk Şimşek, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcı vekili Rüstem Yetişir, Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Adalet Komisyonu Başkanı Furkan Uysal, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çelenginin İlçe Müdürü Bülent Okumuş tarafından sunulmasının ardından yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile çelenk töreni sona erdi.

Kutlamaların ikinci bölümü Şehir Stadyumunda devam etti. Stadyumdaki törenlerin başlangıcında Yalvaç Ziraat Odasına ait zirai drone aracı ile bayram alanının üzerine gül suyu sıkıldı. Burada ilk olarak Kaymakam Haluk Şimşek öğrencilerin ve halkımızın bayramını kutladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Okumuş tarafından yapıldı.

Konuşmanın ardından Yalvaç Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri karşılıklı olarak “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni ve “Gençliğin Ata’ya Cevabını” okudular. Yine aynı okulun öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasından sonra Oratoryo Gösterisi sunuldu. Kızlar ve erkekler arası atletizm yarışması yapıldı ve şu öğrenciler dereceye girdi: Kızlarda 1. Sude Boylu, 2. Zeliha Dinç, 3. M.Nur Karaca, 4. Nilda Yıldız. Erkeklerde 1. İbrahim Çelik, 2. Samet Ünal, 3. Arda Memişoğlu, 4. Mustafa Bakım.

Yalvaç İlçe Gençlik Merkezinde eğitim alan gençler tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Yalvaç Yöresi Halk Oyunları Gösterisinin sunulmasının ardından Yalvaç Çınar Spor Kulübünde eğitim gören öğrenciler tarafından Savunma Sporları Gösterisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından yıl içerisinde çeşitli yarışmalarda ödül alanlar için ödül töreni gerçekleştirildi ve tören sona erdi.

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.