logo

reklam
07 Kasım 2019

Yalvaç’ın tarihi zenginliğine bir artı daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi N. Damla Yılmaz Usta, “Isparta Karasal Neojeni Yüzey Araştırması” konulu araştırması ile 7 ila 8 milyon yıl önce yaşamış omurgalı fosillerine ulaştı.

Isparta ili sınırlarında üç yıldan bu yana sürdürülen çalışmalarda Yalvaç ilçesinin Kuyucak, Dedeçam ve Tokmacık köylerinde gergedan, zürafa, fil gibi hayvanların fosilleri bulundu. Dr. Öğretim Üyesi Nalan Damla Yılmaz Usta yürütücülüğünde gerçekleştirilen çalışmalara Ege, Hitit, Mehmet Akif Ersoy ve Ankara Üniversitesinden araştırmacılar katıldı.

 

“Doğa Tarihini Aydınlatmayı Amaçlıyoruz”

Anadolu’nun biyoçeşitlilik açısından çok zengin bir yer olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Usta, doğa tarihini aydınlatmayı amaçladıklarını vurgulayarak “Anadolu’da hemen hemen tüm hayvan türlerini görebiliyoruz. Tüm bilim dünyasının gözü bu anlamda da Anadolu’nun üzerinde. Biz üç yıldan bu yana yürüttüğümüz çalışmalarda, nesli tükenmiş 7-8 milyon yıl önce yaşamış omurgalı fosillerine ulaştık. Bunlar arasında fil, gergedan, zürafa gibi hayvanlar yer alıyor. Araştırmanın devamını getirmek ve burada bir doğa tarihi müzesi oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Usta, çalışmalarında her zaman yanlarında olan ve her türlü desteği sunan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur’a  teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.